• Internationell stad

  Mångfald som konkurrensfördel

  Syd Gränskontrollerna har saktat ner integrationsarbetet i Öresundsregionen, men det börjar se ljusare ut för pendlarna. Viktigt för en internationell stad som Malmö där integrationsarbete och mångfald är en nyckel till framgång.

 • Kvarteret Brännaren, Sorgenfri. Illustration Ludvig von Hofsten, Malmö stadsbyggnadskontor.

  Malmö stad köper av Kungsleden

  Syd Malmö stad förvärvar fastigheten Brännaren 8 i stadsdelen Sorgenfri av Kungsleden och köpeskillingen uppgår till 79 miljoner.

 • Joakim Ahlin. Foto: Landskrona stad.

  Ny vd på Landskrona stadsutveckling AB

  Syd Joakim Ahlin har utsetts till ny vd på Landskrona stadsutveckling – ett bolag som drivs av kommunen tillsammans med sju privata fastighetsägare.

 • Jonas Nygren, Anette Sand och Reinhold Lennebo stod på scen. Foto: Maria Nordlander.

  ”Vi är mossiga och efterblivna i branschen”

  Syd Hyresförhandlingarna mellan allmännyttan och de privata fastighetsägarna går bättre – men det stora problemet för hyresgästerna är avsaknaden av social bostadspolitik.

 • Publiken under paneldebatten. Foto: Maria Nordlander.

  ”Om man har möss skaffar man en katt”

  Syd Trots att byggande ökar och Malmö har slagit sitt rekord för beviljade bygglov i år ökar antalet hemlösa i staden. Vad kan kommunen och fastighetsägare göra?

 • Patrik Hall, Per Ekelund, Katrin Stjernfeldt-Jammeh, Erik Selin och Terje Johansson jobbar tillsammans för att Culture Casbah ska bli verklighet. Foto: Sverrir Thór.

  En bro mellan Rosengård och Malmö

  Syd När en grupp företagsledare samt kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad satte sig ned på restaurangen Jallatrappan i Rosengård i höstas stod det i det närmaste klart att Culture Casbah, ett av Sveriges mest spektakulära stadsbyggnadsprojekt någonsin skulle bli av. Ambitionen är att bygga ihop en av Malmös mest problemtyngda stadsdelar med övriga staden och projektet har potentialen att ge Rosengård och dess befolkning ett välbehövligt och framförallt välförtjänt lyft.

 • Fridhem, Ängelholm

  Bygger i Ängelholm

  Syd Wästbygg är en av fem aktörer som valts ut att utveckla Fridhemsområdet i södra delen av Ängelholm.

 • Eslöv_Svenska Bostadsfonden

  Svenska Bostadsfonden köper i Eslöv

  Syd Svenska Bostadsfonden 14 AB har ingått avtal om förvärv av fastigheterna Bokhandlaren 4 & 5 samt Ekorren 4 i Eslöv.

 • Petra Sörling Foto HSB

  Vd utsedd för Culture Casbah

  Syd Delägarna bakom Rosengård Fastighets AB har utsett Petra Sörling till vd för bolaget. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti 2017.

 • Bild: Catena.

  Catena bygger nytt i syd

  Syd Catena bygger en ny logistikfastighet i Burlöv i närheten av Malmö. Bolaget investerar 106 miljoner kronor i fastigheten, där man tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Svensk Cater.

 • henninglarsen

  Så kan Lunds nya centralstation se ut

  Syd Fyra arkitektkontor har lämnat förslag på hur Lunds nya centralstation kan se ut. Nu ska kommunen tillsammans med Jernhusen välja ut ett av förslagen att gå vidare med.

 • Josef Sjöberg och Anna Krook. Foto: White.

  White rekryterar i Malmö

  Syd White arkitekter rekryterar Anna Krook och Josef Sjöberg från ÅF. De båda kommer att jobba inom miljö- och hållbarhetsfrågor på bolagets kontor i Malmö.

 • Helsingborg.

  Helsingborgshem säljer 650 bostäder

  Syd Allmännyttiga Helsingborgshem beslutade på sitt senaste styrelsemöte att starta en försäljningsprocess för 650 av bolagets bostäder. Inkomsterna ska användas till fortsatt stadsutveckling.

 • culturecasbahba

  ”Kan inte räkna kronor och ören på dag ett”

  Syd Stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah i Rosengård, Malmö är ett av vår tids mest omdiskuterade sådana. Projektet har både hyllats och fått skarp kritik. Under Business Arena Göteborg förklarade några av aktörerna varför de vill vara med i projektet.

 • Emporia office

  Hyr ut i Emporia

  Syd Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med Lidl Sveriges fastighetskontor i fastigheten Marknadsplatsen 8 (Emporia Office) i Hyllie i Malmö.

 • Svenska Bostadsfonden köper i Eslöv och Laholm

  Syd Svenska Bostadsfonden har förvärvat tre fastigheter i Eslöv samt en fastighet i Laholm.

 • Nyhamnen_Wihlborgs

  Hyr ut i Nyhamnen

  Syd Wihlborgs har tecknat hyresavtal med advokatfirman LA Partners i kvarteret Sirius som byggs i Nyhamnen i Malmö.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived