• rekrytering_bygga

  Vasakronan rekryterar från Wihlborgs

  Syd Vasakronan rekryterar Ivana Stankovic som ny affärsområdeschef kontor i region Öresund. Hon kommer närmast från Wihlborgs där hon varit fastighetschef för kommersiella fastigheter.

 • Vy från Pildammsvägen som illustrerar hur en andra etapp av hotellbyggnationen skulle kunna se ut. Illustration: Dorte Mandrup arkitekter.

  IKEA bygger kontor i Malmö

  Syd Ikea Sverige ska bygga ett hotell i Svågertorp utanför Malmö, i anslutning till varuhuset där. På torsdagen antog staden en ny detaljplan som också möjliggör för ett nytt kontorshus för 900 anställda.

 • Byggkranar

  Bygger logistik i Helsingborg

  Syd Logistikföretaget Seafrigo Nordic har anlitat Logistic Contractor för att utveckla och bygga en logistikanläggning i Helsingborg. Anläggningen som uppgår till 13 000 kvadratmeter blir temperatur- och luftfuktighetskontrollerad i tre zoner.

 • Vision för Sorgenfri. Bild: Malmö stad.

  Malmö stad köper för att bygga

  Syd Malmö stad köper en fastighet i Sorgenfri för att bygga bostäder, förskola och park. Förvärvet är ett led i att omvandla industriområdet till modern stad.

 • Foto: André de Loisted© Bildbyrån 040 ABwww.bildbyran040.se

  MKB-anställd misstänks för korruption

  Syd En anställd på Malmös allmännyttiga bostadsbolag MKB misstänks för att ha riggat upphandlingsprocesser och gynnat ett skånskt byggbolag, skriver Sydsvenskan.

 • Avtal_Sverigeförhandlingen

  Första avtalen undertecknade i Sverigeförhandlingen

  Syd Sverigeförhandlingen har undertecknat avtal med Lunds kommun, Helsingborgs stad och Region Skåne om satsningar på kollektivtrafik, cykel och bostäder. Det är de första avtalen som tecknats inom ramen för Sverigeförhandlingen.

 • Foto: Vasakronan.

  Vasakronan hyr ut i centrala Malmö

  Syd Vasakronan har tecknat ett hyresavtal för 1 500 kvadratmeter på Södra Vallgatan i Malmö.

 • Visionsbild för området: Arkitema Architects.

  Heimstaden storköper i Köpenhamn

  Syd Heimstaden köper tre projektfastigheter i Köpenhamn med totalt 265 lägenheter – bland annat i ett 86 meter högt hus. Fastigheterna ingår i Bach-Gruppens projekt ”Bryggens Bastion” och köps för 1 200 miljoner danska kronor.

 • Bild: AF Bostäder.

  256 nya studentbostäder i Lund

  Syd AF Bostäder bygger 256 nya studentbostäder i centrala Lund. Beslutet fattades på onsdagen och innebär boende för 400 studenter.

 • caroli skyltar

  Agora hyr ut i kvarteret Caroli

  Syd A Group of Retail Assets har tecknat ett sexårigt hyresavtal med matkedjan Subway i kvarteret Caroli i centrala Malmö.

 • Det är fastigheten Kranen 9 som byggs ut. Foto: Wihlborgs.

  Wihlborgs bygger nytt i Dockan

  Syd Wihlborgs bygger ut Tyréns kontor i Malmö med 2 200 kvadratmeter. Lokalerna ligger i Dockan.

 • Foto: Dreamstime.

  Castellum rekryterar till Lund

  Syd Castellum har anställt Mikael Strand som affärsområdeschef till Lund och han tillträder 1 mars.

 • Foto: News Øresund.

  Hundratals miljoner i kostnad för id-kontroller

  Syd Nya beräkningar från det oberoende dansk-svenska Øresundsinstituttet visar på kostnader på uppåt 300 miljoner kronor per år för de långtgående id-kontrollerna över sundet. Vid en riksdagsdebatt med bland andra Skånes landshövding Anneli Hulthén och upprörda pendlare konstaterades att systemet i sin nuvarande utformning är mycket undermåligt.

 • Kvarteret ska byggas om. Foto: Skandia Fastigheter.

  NCC bygger hotell

  Syd NCC har fått i uppdrag av Skandia Fastigheter Öresund AB att utföra en ombyggnad av kvarter Davida 16 i Malmö.

 • Anders Larsson. Foto: Vellinge kommun.

  Vellingebostäders vd lämnar bolaget

  Syd Anders Larsson, vd på kommunala Vellingebostäder, säger upp sig. Han blir istället vd på ett Midroc-bolag som ska utveckla billigare bostäder.

 • Choice_Köpenhamn

  Stordalen investerar i flygplatshotell

  Syd Nordic Choice Hotels vann kontrakten för två hotell vid Copenhagen Airport. Existerande hotellet på Copenhagen Airport byggs om och kompletteras med ett nytt Comfort Hotel.

 • Visionsbild för Kontinentalstaden. Bild: Sweco.

  Banar väg för ny stadsdel i Malmö

  Syd En överdäckning av nya Kontinentalbanan i Malmö skulle frigöra mark för 5 000 nya bostäder i centrala Malmö, enligt en utredning som Sweco håller på med just nu.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived