• Foto: CBRE.

  Atrium Ljungberg köper för 1,3 miljarder

  Transaktioner Atrium Ljungberg förvärvar en kontorsfastighet på Lindholmen i Göteborg för 1,3 miljarder kronor. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim.

 • Martin Roos är nybliven vd på SSM. Foto: SSM.

  SSM köper projekt för halv miljard

  Transaktioner Bostadsutvecklaren SSM förvärvar ett projekt i Stockholm för 500 miljoner kronor. Projektet ska drivas i egen regi och kommer att skapa 260 nya bostadsrätter.

 • Ilija Batjlan. Foto: Elias Ljungberg.

  Batljan köper för 4,5 miljarder

  Transaktioner SBB i Norden, dotterbolag till Effnetplattformen AB, har via sitt norska dotterbolag förvärvat DNB Banks huvudkontor i centrala Oslo för cirka 4 500 miljoner kronor.

 • transaktion

  Klövern säljer för 110 miljoner

  Transaktioner Klövern har avyttrat fyra fastigheter i fyra separata affärer. Fastigheterna är belägna i Malmö, Örebro, Norrköping och Kristinehamn.

 • Regio köper Sigma i Västerås

  Transaktioner Sveafastigheters och Tredje AP-fondens gemensamma bolag Regio förvärvar ”Sigma” i Västerås – en kontors- och handelsfastighet på 18 000 kvadratmeter.

 • Fastigheten på Roslagsgatan 38. Foto: Google Maps.

  Akelius köper för 317 miljoner i Stockholm

  Transaktioner Akelius köper 102 lägenheter i Vasastan i centrala Stockholm. Lägenheterna är uppdelade på tre fastigheter byggda mellan år 1929 och 1935.

 • En bit av Storgatan i Kungsbacka. Foto: Google Maps.

  Willhem säljer och lämnar Kungsbacka

  Transaktioner Willhem säljer en kommersiell fastighet i centrala Kungsbacka till makarna Hamrins med bolag. Fastigheten omfattar 2 300 kvadratmeter och innehåller åtta butikslokaler.

 • Gustaf Hermelin

  Catena säljer i Jönköping

  Transaktioner Catena säljer en fastighet som håller på att tomställas i Jönköping till Lustgården. Köpeskillingen uppgår till 96 miljoner kronor.

 • Heimstadens vd, Patrik Hall, ringde in Heimstaden på börsen förra sommaren. Foto: Nasdaq.

  Heimstaden köper Ståhl för 1,5 miljarder

  Transaktioner Heimstaden har tecknat avtal om att förvärva Ståhl Fastigheter AB, med ett bestånd på 90 000 kvadratmeter fördelat på Norrköping och Uppsala. Det avtalade fastighetsvärdet uppgår till 1 544 miljoner kronor.

 • Bild: Hemsö.

  Hemsö köper för 800 miljoner i Eskilstuna

  Transaktioner Hemsö köper tomträtterna för nya Mälardalens Högskola i centrala Eskilstuna med en investering på 800 miljoner kronor. Säljare är Pareto och Serneke.

 • Foto: Dreamstime.

  Köper av Heimstaden för 248 miljoner

  Transaktioner Amasten förvärvar Heimstadens bostadsbestånd i Ronneby för 248 miljoner kronor. Bestånder består av åtta fastigheter med 286 lägenheter.

 • Bromstensstaden. Bild: Stockholms stad.

  Säljer för 850 miljoner och bildar bolag

  Transaktioner FastPartner avyttrar två fastigheter i Spånga där man drivit detaljplan för 900 bostäder. Köpare är ett nybildat joint venture mellan FastPartner själva och Slättö.

 • Heimstaden köper de bostäder som är större än 1 RoK. Foto: AF Bostäder.

  Heimstaden köper 313 lägenheter i Lund

  Transaktioner Heimstaden Bostad har tecknat avtal om förvärv av 313 studentlägenheter i Lund. Köpeskillingen uppgår till 397 miljoner kronor och säljare är Stiftelsen AF Bostäder.

 • sjömaninst

  Atrium Ljungberg köper Sjömansinstitutet

  Transaktioner Atrium Ljungberg expanderar i Stockholm genom att förvärva fastigheten Tranbodarne 13, mer känt som Sjömansinstitutet, vid Slussen i Stockholm. Det 3 300 kvadratmeter stora huset köps för 252 miljoner.

 • transaktion

  Köper vid Telefonplan för 860 miljoner

  Transaktioner Telefonplan Stockholm Property har sålt hela sitt fastighetsinnehav, som består av två fastigheter Timotejen 19 och 28, till dotterbolag till ALM Equity.

 • Utbyggnaden av Linnéuniversitetet. Bild: Tengbom.

  Tengbom förvärvar Gröna Rummet

  Transaktioner Arkitektkontoret Tengbom förvärvar landskapsarkitektkontoret Gröna Rummet. Bolaget förvärvas till Tengboms kontor i Kalmar.

 • Ikeas varuhus i Malmö. Observera att varuhuset ingår inte i den aktuella portföljen. Foto: Wikipedia/Jin Zan.

  Ikeas storaffär i hamn

  Transaktioner Ikea Centres försäljning av en stor portfölj med handelsplatser till Pradera är nu i hamn. Man säljer 25 handelsplatser i åtta europeiska länder för 900 miljoner euro, 8,6 miljarder kronor, till en retailfond som förvaltas av Pradera.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived