• Rapport: Oro för sociala klyftor ökar

  Samhälle Stockholmare med låg inkomst upplever sig ha både sämre fysisk och mental hälsa, låg framtidstro och sämre förhållanden än höginkomsttagare.

 • Miljard till forskning om hållbara städer

  Samhälle KTH har tilldelats 960 miljoner kronor för innovationsprogrammet Viable Cities, en satsning på forskning och innovation om smarta och hållbara städer.

 • Tunga ekonomer negativa till skärpt amorteringskrav

  Samhälle Ekonomerna Peter Englund och Lars E O Svensson har skrivit ett remissvar till Finansinspektionen med anledning av myndighetens förslag om skärpt amorteringskrav för högt skuldsatta hushåll. De motsätter sig förslaget.

 • M: Gräv ner Centralbron

  Samhälle Nedgrävningen av Centralbron har diskuterats i årtionden och nu väljer Moderaterna att lyfta frågan på nytt. Detta trots tidigare kritik om att satsningen blir en dyr historia för skattebetalarna.

 • Finnkampen engagerar mer än reporäntan

  Samhälle Vad är det som får Riksbanken att hålla fast vid sin bedömning att reporäntan endast kommer att höjas med 1 procentenhet under de närmaste tre åren?

 • VR-teknik ska påskynda processer

  Samhälle Fastighetsbranschen har de senaste åren brottats med hur ny teknik ska tillämpas rent praktiskt. Finska Tieto kommer med ett exempel när man med hjälp av intelligent teknik fokuserat på nya typer av kontor.

 • Sthlm Tech Fest om fastighetsbranschen

  Samhälle På söndag drog Stockholm Tech Fest igång och håller på i tre dagar. Under ett seminarium behandlades framtidens boende och arbetsplatser.

 • Avbryter förhandling om Östlig förbindelse

  Samhälle Sverigeförhandlingen avbryter förhandlingarna om Östlig förbindelse efter negativt besked från Stockholms stad avseende förhandling.

 • Järnväg i fokus för Trafikverket

  Samhälle Trafikverket överlämnade på torsdagen sitt förslag till nationell plan för transportsystemet för perioden 2018-2029. Här föreslår man bland annat fyrspår hela sträckan Uppsala-Stockholm, en första delsträcka på Norrbotniabanan, samt en lite långsammare höghastighetsbana.

 • Fotboll ska vända förlust till vinst

  Samhälle Förra veckan arrangerade Stena Fastigheter för andra året i rad en fotbollsturnering och passade mellan matcherna på att lära unga mer om sophantering.

 • Kontor och forskning tar plats i Lund

  Samhälle Strax öster om nya MAX IV i Brunnshög, Lund, har byggnadsnämnden i staden beslutat att ta fram en ny detaljplan för två så kallade nano-laboratorier samt nya kontor för 600 personer.

 • Kreativitet är en färskvara

  Samhälle Kreativitet är något som nästan alla omhuldar i teorin, men i praktiken kan det vara ganska otäckt med nya saker. Chefer gör ofta misstaget att själva presentera lösningarna istället för att delegera möjligheten att vara kreativ till medarbetarna. Det menar kreativitetsforskaren Farida Rasulzada.

 • Piteå: ”Kommunen har gjort ett ryck”

  Samhälle Piteå kunde titulera sig som stad 1621, vilket innebär att man firar 400-års jubileum samma år som Göteborg. Trycket på nya bostäder, framförallt i centrum, är stort och detta innebär kommunen måste tänka kreativt när det gäller att nyttja marken på bästa sätt. En stor utmaning i planeringen är järnvägsutredningen för Norrbotniabanan som är en begränsning innan regeringsbeslut om fortsättning är taget.

 • Premiär för Citybanan

  Samhälle Den 10 juli är det premiär för den sex kilometer långa pendeltågstunneln mellan Stockholms Södra och Solna, med två nya stationer vid Odenplan och T-Centralen.

 • Almedalen: Vägen framåt för morgondagens transporter

  Samhälle Vi gillar räls i Sverige och en järnväg för snabbare tåg är ju en framtid som vi nästan kan ta på, men är det framtidens infrastruktur? Tåg i vakuumtunnlar, självkörande bilar eller drönartransporter är utmanare. Man kan dock enas om att utvecklingen tangerar två områden – snabbare och effektivare.

 • Almedalen: ”Bygg hela höghastighetssystemet direkt”

  Samhälle Bygg ut allt direkt och använd lånefinansiering var budskapet från Sverigeförhandlingen som presenterade planen för utbyggnaden av höghastighetsjärnvägen.

 • Riksbanken hoppas på högre löner och svag krona

  Samhälle Prognosen för reporäntan dras upp något de närmaste kvartalen men i övrigt gjordes inga förändringar av penningpolitiken vid Riksbankens senaste räntemöte. Riksbanken hoppas att en fortsatt stark konjunktur med stigande löneökningar samt en svag krona ska bidra till att få upp inflationen till målet på 2 procent.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived