• transaktion

  Nybildat bolag köper tre logistikfastigheter

  Logistik/Lager Det nybildade fastighetsbolaget Bråviken Logistik AB har köpt en portfölj omfattande tre logistikfastigher i Nyköping, Norrköping och Jönköping från Invesco Real Estate.

 • Bild: Catena.

  Catena bygger nytt i syd

  Logistik/Lager Catena bygger en ny logistikfastighet i Burlöv i närheten av Malmö. Bolaget investerar 106 miljoner kronor i fastigheten, där man tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Svensk Cater.

 • transaktion

  NREP startar logistikfond på 10,5 miljarder

  Logistik/Lager NREP har tillsammans med ett antal stora institutionella investerare bildat en ny logistikfond, NREP Logistics Property Fund, som med en initial portfölj om 49 fastigheter och ett initialt fastighetsvärde om 10,5 miljarder kronor är Nordens största logistikfond.

 • Arlandastad Bockasjö

  Hyr 26 000 kvadratmeter av Bockasjö

  Logistik/Lager Bockasjö har tecknat ett långt hyresavtal med Bring som kommer att hyra 26 000 kvadratmeter lager och logistikarea i Arlandastad.

 • Johan Ericsson, vd för Logistea. Foto: SHH.

  Nytt Catella-bolag på väg till börsen

  Logistik/Lager Catella har via det nybildade bolaget Logistea AB köpt fastigheten Örja 1:20 i Landskrona. Fastigheten blir Logisteas enda tillgång och bolaget kommer att listas på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North.

 • transaktion

  Prologis förvärvar från Estea

  Logistik/Lager Prologis har tecknat avtal om att förvärva fem logistikfastigheter i Sverige från Estea Logistic Properties 5 AB.

 • Dagab_logistik

  Bygger logistik i Jönköping

  Logistik/Lager Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en logistikanläggning på 12 000 kvadratmeter åt Dagab, som ingår i Axfood-koncernen.

 • Bild: Castellum.

  Castellum satsar 220 miljoner i Göteborg

  Logistik/Lager Castellum bygger en ny logistikbyggnad i Göteborgs hamnområde, den första delen i en större satsning i området. Bolaget investerar 220 miljoner kronor i vad som kallas ”Hisingen Logistikpark”.

 • Illustration: Petter Furå.

  Nya leveranslösningar ökar flexibiliteten

  Logistik/Lager Kärt barn har många namn. Oavsett om man säger paketautomat eller paketbox är det ett fenomen som kommer att förändra leveranslogistiken i samhället. Det innebär fördelar för såväl fastighetsägare som kommersiella hyresgäster och privatpersoner. Dessutom ser miljön ut att tjäna på det hela.

 • Uthyrning

  Bygger och hyr ut till Volvo

  Logistik/Lager Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Car Corporation (VCC) om att uppföra en ny logistikbyggnad på Hisingen i Göteborg.

 • Byggkranar

  Bygger logistik i Helsingborg

  Logistik/Lager Logistikföretaget Seafrigo Nordic har anlitat Logistic Contractor för att utveckla och bygga en logistikanläggning i Helsingborg. Anläggningen som uppgår till 13 000 kvadratmeter blir temperatur- och luftfuktighetskontrollerad i tre zoner.

 • Uthyrning

  Scius i nya avtal om 20 000 kvadratmeter

  Logistik/Lager Scius har tecknat hyresavtal om 20 000 kvadratmeter logistikytor med PostNord Sverige i Norrköping och Borås.

 • Henrik Saxborn är vd på Castellum som rapporterar i veckan. Foto: Castellum.

  Castellum köper i norra Stockholm

  Logistik/Lager Castellum har genomfört ett förvärv av mark i Brunna, Upplands-Bro i norra Stockholm. På marken vill man bygga lager- och logistik omfattande upp till 60 000 kvadratmeter.

 • Bygger produktionsanläggning i Haninge

  Logistik/Lager Logistic Contractor bygger en anläggning på totalt 14 000 kvadratmeter åt Foodmark Sweden AB.

 • catena_logistik

  Catena köper för 474 miljoner

  Logistik/Lager Catena har tecknat avtal med DHL om att förvärva sex logistikterminaler. Förvärven sker som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 474 miljoner.

 • transaktion

  Corem köper i Stockholm och Malmö

  Logistik/Lager Corem utökar fastighetsbeståndet med drygt 20 000 kvadratmeter lager och kontor. Fastigheterna ligger i Stockholm och Malmö, och affären görs som bolagsförvärv till ett fastighetsvärde om 145 miljoner.

 • Från Uppsala. Bild: Järntorget.

  Östra Fyrislund utvecklas – Castellum köper

  Logistik/Lager I området östra Fyrislund i Uppsala vill kommunen utveckla och skapa ytor för transport- och logistikbranschen. Totalt ska cirka 700 000 kvadratmeter yta tillkomma, och nu har den första markförsäljningen ägt rum, när kommunen säljer 30 000 kvadratmeter till Castellum.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived