• Tar han över efter Paulsson?

  Det pratas om När Erik Paulsson nu meddelat att han går i välförtjänt pension uppstår naturligtvis frågan vem som kommer att axla hans mantel som styrelseordförande i Fabege och Wihlborgs, och därmed som någon sorts ledare av Paulsson-sfären.

 • Är Kungsleden en uppköpskandidat?

  Det pratas om Amerikanska investmentjätten Blackstone har varit i köpartagen på den nordiska fastighetsmarknaden, i alla fall på aktiesidan. I börsfördjupningen på Business Arena uppstod frågan om det fanns några fler uppenbara uppköpskandidater.

 • Tar han över tyngsta posten?

  Det pratas om Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.

 • En officier och en gentlehen

  Det pratas om Inom fastighetsbranschen talar vi alltid om yield i stället för direktavkastning och i näringslivet som helhet har engelskklingande titlar blivit mer och mer vanliga.

 • Lundbergs stora pappersvinst

  Det pratas om Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. 12,2 miljarder ökade Fredrik Lundbergs förmögenhet med.

 • Byggherrar blir byggaktörer i Stockholm

  Det pratas om I Stockholm pågår ett arbete med att göra detaljplaner könsneutrala. Ett led i frågan är att byta ut ord som byggherre och tjänsteman – till byggaktör och tjänsteperson.

 • Fortfarande lång restid

  Det pratas om Trots att ID-kontrollerna (dock inte gränskontrollerna) vid resor mellan Köpenhamn och Malmö upphört så har restiden med tåg mellan de två städerna ännu inte blivit kortare.

 • Vad är egentligen inflation?

  Det pratas om Ett antal kullar kapitalförvaltare och fastighetsekonomer har aldrig upplevt inflation utan kan enbart den teoretiska definitionen av detta förrädiska fenomen.

 • USA äger mest av svenska fastighetsaktier

  Det pratas om Bank of Botswana i all ära. Det land som, enligt Fastighetsnytts sammanställning av ägarsiffror från ägartjänsten Holdings, äger i särklass mest i svenska fastighetsaktier är USA.

 • Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

  Det pratas om Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

 • En miljon i Göteborgsregionen

  Det pratas om Den 28 mars flyttar den miljonte invånaren till eller föds i Göteborgsregionen. En stark symbolsiffra som man hoppas ska hjälpa regionen att växa ännu mer.

 • Fastigheter i slutförvar

  Det pratas om Det pratas ofta om att Stockholm är en institutionsägd stad medan de andra storstäderna, Göteborg och Malmö, till en mycket större grad ägs av privata investerare.

 • Kungsleden blir Essingeleden…?

  Det pratas om När Kungsledens huvudkontor var beläget på Vasagatan så hade man ett stråk med mötes- och konferensrum på kontoret där konferensrummen bar namn som vägmärken längs vandringsleden Kungsleden i norra Sverige.

 • Vem har Svarte-Petter?

  Det pratas om Boksluten har börjat rulla in och optimismen i fastighetsbranschen är stor. Den obotlige cynikern kan dock fråga sig vem som sitter på Svarte-Petter. Är han kanske bortrest?

 • Visar Blackstone en skymt av vad som komma skall?

  Det pratas om I och med affären där D. Carnegie & Co:s köper av 1 681 lägenheter i Arboga, Köping och Tranås, avviker bolaget, som nu styrs av Blackstone, från den väg man tidigare varit så noga med att betona att man varit inne på.

 • Inte bara Göteborg i Göteborgsregionen

  Det pratas om I en region med 1 000 miljarder i investeringar de kommande åren händer det mycket – och inte bara i Göteborg.

 • Vad hände i Hemfosa?

  Det pratas om Det pratas mycket om fredagens nyhet från Hemfosa där man meddelade att vice vd:n och Jens Engwalls tilltänkta ersättare på vd-stolen, Joacim Sjöberg, lämnar bolaget på dagen och Engwall kommer att sitta kvar som vd.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived