• Internationell stad

  Mångfald som konkurrensfördel

  Business Arena Malmö Gränskontrollerna har saktat ner integrationsarbetet i Öresundsregionen, men det börjar se ljusare ut för pendlarna. Viktigt för en internationell stad som Malmö där integrationsarbete och mångfald är en nyckel till framgång.

 • Carin Götblad2

  ”Be aldrig om ursäkt för att du inte uppfyller normen”

  Business Arena Malmö Carin Götblad konstaterar att en bakgrund som förskollärare och jurist är en oslagbar kombination när man ska vara polischef. Redan där anar man att hon inte är en person som väjer för utmaningar. En sak som hon eftersträvar mer än något annat i sitt ledarskap är mångfald.

 • Jonas Nygren, Anette Sand och Reinhold Lennebo stod på scen. Foto: Maria Nordlander.

  ”Vi är mossiga och efterblivna i branschen”

  Business Arena Malmö Hyresförhandlingarna mellan allmännyttan och de privata fastighetsägarna går bättre – men det stora problemet för hyresgästerna är avsaknaden av social bostadspolitik.

 • Publiken under paneldebatten. Foto: Maria Nordlander.

  ”Om man har möss skaffar man en katt”

  Business Arena Malmö Trots att byggande ökar och Malmö har slagit sitt rekord för beviljade bygglov i år ökar antalet hemlösa i staden. Vad kan kommunen och fastighetsägare göra?

 • Rubato_Johan Moritz (1)

  Konstens roll i det offentliga rummet

  Business Arena Malmö Konst har fått en tydligare plats i det offentliga rummet. Den behöver heller inte längre vara statisk, utan kan se ut precis hur som helst. Under Business Arena Malmö diskuterades vad som är konst, var den ska finnas och hur stad och invånare kan växa av konstens närvaro.

 • Greg Clark2

  Kan ett plus ett bli tre?

  Business Arena Malmö Är Malmö en stad som kan konkurrera på den internationella spelplanen? Det tror i alla fall Greg Clark.

 • Therese_Martha

  Kan fotboll få individ och samhälle att växa?

  Business Arena Malmö LdB fusionerades med FC Rosengård, i grunden ett integrationsprojekt med syfte att förändra synen på Rosengård som stadsdel.

 • Susanne Rikardsson och Anders Öreberg

  För många ankor som simmar?

  Business Arena Malmö En nödvändighet för Öresundsregionen är en förbättrad infrastruktur, men många olika aktörer med många olika viljor gör det svårt.

 • Danmark

  Svenskarna håller sig i Köpenhamn

  Business Arena Malmö Det är Köpenhamn med omnejd som gäller för de svenska fastighetsbolagen Wihlborgs och Norrporten.

 • Lena Broberg, Terje Johansson, Susanne Rikardsson, Ola Orsmark och Heidi Avellan under inledningsseminariet på Business Arena Malmö.

  ”Förändring kräver ett starkt politiskt ledarskap”

  Business Arena Malmö Öresundsregionen är under utveckling. Samarbetet mellan Malmö och Köpenhamn var ett stort samtalsämne under Business Arena Malmö på torsdagen.

 • Anna Felländer

  Flaskhalsar i svenska ekonomin

  Business Arena Malmö I sitt inledningsanförande på Business Arena i Malmö målade Socialdemokraternas ekonomiska talesperson upp en förhållandevis ljus bild av den svenska ekonomin. I den efterföljande seminariesessionen talade Swedbanks chefsekonom Anna Felländer under temat finans och fastigheter och hon inledde sitt anförande med att konstatera att hon inte är riktigt lika optimistisk som Magdalena Andersson.

 • Jenny Madestam_

  Därför hamnar bostadspolitiken i skymundan

  Business Arena Malmö De bostadspolitiska frågorna är vitglödgade i den allmänna debatten. Ändå menar statsvetaren Jenny Madestam att risken är stor att bostadspolitiken hamnar i skymundan i valet.

 • Ingemar Gråhamn

  Arkitekturpolitik i Malmö

  Business Arena Malmö Malmö är på gång med ett tematiskt tillägg till översiktsplanen som man benämner Arkitekturpolitiskt program och som är tänkt att gå ut på samråd i höst.

 • Magdalena Andersson

  ”Ett stort hål i statsfinanserna”

  Business Arena Malmö Det råder en vanlig missuppfattning, bland annat bland ekonomer och media, om att världen fortfarande befinner sig i en djup lågkonjunktur. Den globala tillväxten har stärkts, USA är på gång och även om eurozonen släpar efter rejält finns det indikationer på att även den är på gång. Det menar Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiska talesperson, som inledningstalade på Business Arena Malmö.

 • Öresundsbron

  Bostadsfrågan het i växande Öresundsregion

  Business Arena Malmö En hög tillgänglighet och ett kunskapsintensivt näringsliv är faktorer som ger Öresundsregionen gott självförtroende.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived