• Foto: Sverrir Thór.

  4 000 bostäder markanvisas i Göteborg

  Bostäder Göteborgs stad ska under 2017 anvisa 4 000 bostäder på kommunal mark. Det framgår av den markanvisningsplan för året som antogs på fastighetsnämndens senaste möte.

 • Mikael Källqvist. Foto: Västerås stad.

  Mimer säljer fyra fastigheter

  Bostäder Bostads AB Mimers styrelse har fattat beslut om att inleda försäljning av fyra fastigheter, två fastigheter på Bäckby och två fastigheter på Skallberget, totalt 749 lägenheter.

 • Illustration: Petter Furå.

  Nyproduktionen av studentbostäder tilltar

  Bostäder Nyproduktionen av studentbostäder fortsätter att öka under 2016 och 2017. Under 2017 förväntas minst 3 948 studentbostäder stå klara, en nivå som inte uppnåtts sedan 2002, uppger Studentbostadsföretagen.

 • Byggkranar

  JM bygger åt Småa i Tyresö

  Bostäder JM Entreprenad har tecknat avtal med Småa om att bygga 47 nya bostäder i Tyresö utanför Stockholm. Kontraktet har ett värde på 113 miljoner kronor.

 • bostäder sverige arki

  Sverige närmar sig 5 miljoner bostäder

  Bostäder I slutet av förra året fanns totalt 4 795 717 bostäder i Sverige. Över hälften återfinns i lägenheter (51 procent) och 43 procent i småhus.

 • Riksbyggen_Seco

  Göteborg får flerfamiljshus i trä

  Bostäder Riksbyggen har tillsammans med Sweco vunnit en markanvisningstävling om att få uppföra ett flerfamiljshus i trä vid Gibraltargatan, Göteborg.

 • Helsingborg.

  Helsingborgshem säljer 650 bostäder

  Bostäder Allmännyttiga Helsingborgshem beslutade på sitt senaste styrelsemöte att starta en försäljningsprocess för 650 av bolagets bostäder. Inkomsterna ska användas till fortsatt stadsutveckling.

 • Hyresförhandling pågår

  Klara hyror för 24 000 göteborgare

  Bostäder Bostadsbolaget i Göteborg har förhandlat klart 2017 års hyror för sina 24 000 lägenheter. Uppgörelsen slutade med att hyran i genomsnitt höjs med 0,65 procent i år.

 • Illustration: Petter Furå.

  Samarbetsavtal för bostäder på Hisingen

  Bostäder Hökälla Utveckling AB och Wästbygg Projektutveckling Sverige AB har tecknat ett samarbetsavtal och ska i ett gemensamt bolag utveckla och bygga cirka 300 bostadsrätter i Lillhagsparken på Hisingen i Göteborg.

 • transaktion

  Köper 306 studentbostäder

  Bostäder K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus har förvärvat 306 studentbostäder i Örebro. Köpeskillingen uppgår till 125 miljoner och säljare är kommunala bostadsföretaget Örebrobostäder.

 • Byggkranar

  Kontor blir bostäder i Skåne

  Bostäder Under året kommer ska Stena Fastigheter göra om flera kontorslokaler i Malmö och Lund till bostäder. Totalt handlar det om 80 nya lägenheter.

 • Klövern_Riksbyggen

  Riksbyggen köper bostadsprojekt

  Bostäder Klövern säljer samtliga sina 11 fastigheter i Ystad till Riksbyggen. Fastigheterna utgör ett projekt för framtida bostadsbebyggelse och värdet uppgår till 80 miljoner kronor.

 • Campus Solna

  Bygger för forskare och studenter

  Bostäder Akademiska Hus satsar drygt 430 miljoner kronor för att bygga 322 lägenheter åt internationella forskare och studenter på Campus Solna, Karolinska Institutet.

 • Linköping

  Planerar att sälja 1 100 bostäder

  Bostäder Stångåstadens styrelse har beslutat att sälja sammanlagt cirka 1 100 bostäder i olika stadsdelar. Runt 450 är studentbostäder.

 • Visionsbild för det nya evenemangstorget. Illustration: David Wiberg.

  Från slakt till levande stadsdel

  Bostäder Slakthusområdet stod klart 1912 som ett sätt för staden att få ordning över den slakteriverksamhet som okontrollerat växt fram i Stockholm. Nu ska området omvandlas till en ny stadsdel med 4 000 bostäder, tunnelbana och 10 000 arbetsplatser. Fastighetsnytt träffade Patrik Dahlin, Stockholms stads Projektledare för Slakthusområdet.

 • Projektet Sländan. Bild: Magnolia Bostad/Lindberg Stenberg Arkitekter.

  Säljer för 245 miljoner i Södertälje

  Bostäder Magnolia Bostad säljer etapp 2 av projektet Sländan i Södertälje, omfattande 130 lägenheter under uppförande till Viva Sländan. Fastighetsvärdet vid färdigställande beräknas till 245 miljoner kronor.

 • Det händer mycket i Mölndal just nu, bland annat ska det gamla pappersbruket Forsåker bli bostäder. Bild: MölnDala Fastighets.

  Wallenstam bygger 320 bostäder i Mölndal

  Bostäder Wallenstam får en markanvisning för 230 nya, permanenta, bostäder och 90 modulbostäder i centrala Mölndal utanför Göteborg. Det beslutade staden kommunstyrelse på sitt senaste möte.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived