• Illustration: Petter Furå.

  Kommer skattevargen närmare?

  Fastighetsmarknad Den sista mars väntas en utredning lämnas över till regeringen gällande paketering av fastigheter. En utredning som kan få stor påverkan på den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige. Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna, vill inte skrika ”vargen kommer” – men menar att det finns en hel del orosmoln.

 • rekrytering_bygga

  Hufvudstaden utökar koncernledningen

  Fastighetsmarknad Hufvudstaden omorganiserar för att förstärka vad gäller affärsutveckling och projekt. Denna förändring innebär att koncernledningen utökas med en person.

 • Thomas Lundin och Catarina Lundén. Foto: Kungsleden.

  Kungsleden rekryterar i Västerås

  Fastighetsmarknad Kungsleden rekryterar Catarina Lundén och Thomas Lundin som marknadsområdeschefer i Västerås. De rekryteras från ICA Fastigheter respektive Castellum.

 • Amanda Lundeteg, vd på AllBright. Foto: AllBright.

  Fastighetsbolag utmanar i jämställdhet

  Fastighetsmarknad Fyra fastighetsbolag har tecknat avtal med stiftelsen AllBright om att under året gå igenom ett program för att öka jämställdheten i bolagen. Förhoppningen är att sätta press på hela branschen.

 • Liselott Wennerström och Per Ekelund. Foto: Victoria Park.

  Victoria Park rekryterar och tillsätter vice vd

  Fastighetsmarknad Victoria Parks nuvarande fastighetschef, Per Ekelund, har utnämnts till vice verkställande direktör. Liselott Wennerström rekryteras till HR och CSR.

 • Visionsbild för de nya kvarteren: Kanozi.

  Hyllie växer med fem nya kvarter

  Fastighetsmarknad Hyllie i Malmö växer med ytterligare fem kvarter bostäder och kontor, efter att stadsbyggnadsnämnden antagit detaljplanen för ett fyra hektar stort område söder om kontorshusen Klipporna och Citytunneln.

 • Foto: Wikipedia.

  USA äger mest av svenska fastighetsaktier

  Fastighetsmarknad Bank of Botswana i all ära. Det land som, enligt Fastighetsnytts sammanställning av ägarsiffror från ägartjänsten Holdings, äger i särklass mest i svenska fastighetsaktier är USA.

 • nyhamnen malmö jernhusen

  500 bostäder i Malmös Nyhamn

  Fastighetsmarknad På fredagen fattade Malmös stadsbyggnadsnämnd beslut om att skicka en detaljplan för 500 nya bostäder och 800 arbetsplatser i Södra Nyhamnen – Malmös nya stadsdel.

 • Illustration: Berndtsson Arkitekturkontor AB.

  73 000 nya kvadratmeter i Uppsala

  Fastighetsmarknad Uppsala kommun har antagit två nya detaljplaner som innebär 60 000 nya kvadratmeter industri i Librobäck och 13 000 kvadratmeter kontor precis vid stadens resecentrum.

 • rekrytering_bygga

  Slättö rekryterar inom uthyrning

  Fastighetsmarknad Slättö rekryterar Lina Östlund som ny uthyrningsansvarig. Hon kommer närmast från Colliers, där hon varit uthyrare.

 • Styrelserum

  Sara Mindus till Besqabs styrelse

  Fastighetsmarknad Valberedningen i Besqab har presenterat sina förslag till styrelse för verksamhetsåret 2017. Man föreslår att styrelsen utökas med en ledamot och att Sara Mindus väljs in i styrelsen som i övrigt föreslås väljas om.

 • Bild: Benjamin Walfridzon/Lunds kommun.

  150 nya studentbostäder i Lund

  Fastighetsmarknad Byggnadsnämnden i Lund skickar ett planförslag för 150 nya studentbostäder vid LTH ut på samråd. Planen innehåller även kontor och butiker vid campus.

 • Martin Roos är nybliven vd på SSM. Foto: SSM.

  SSM köper projekt för halv miljard

  Fastighetsmarknad Bostadsutvecklaren SSM förvärvar ett projekt i Stockholm för 500 miljoner kronor. Projektet ska drivas i egen regi och kommer att skapa 260 nya bostadsrätter.

 • Bank of Botswana har sina huvudkontor i huvudstaden Gaborone. Foto: Wikipedia.

  Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

  Fastighetsmarknad Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

 • Ett av de stora bostadsprojekten de kommande åren ligger i norra Högsbo, där industri ska omvandlas till stad. Bild: Platzer.

  53 000 nya bostäder i Göteborg under 10 år

  Fastighetsmarknad 53 000 bostäder ska byggas i Göteborg de kommande tio åren, enligt en ny prognos. Under 2017 beräknar kontoret att 3 000 nya bostäder blir inflyttningsklara.

 • Foto: Dreamstime.

  Kommunikationschef till Veidekke Bostad

  Fastighetsmarknad Jonas Lindgren blir ny kommunikationschef på Veidekke Bostad. Han efterträder Kristina Andreasson, som istället blir kommunikationschef för Veidekke Sverige.

 • Gustaf Hermelin. Foto: Catena.

  Gustaf Hermelin kliver åt sidan

  Fastighetsmarknad Gustaf Hermelin lämnar den operativa rollen som vd för logistikfastighetsbolaget Catena där han varit vd sedan 2011 och blir styrelseordförande i bolaget. Han efterträds av vice vd Benny Thögersen som i sin tur efterträds av CFO:n Peter Andersson som fortsatt kommer att ha ansvar för ekonomi och finans.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived