• Internationell stad

  Mångfald som konkurrensfördel

  Nyheter Gränskontrollerna har saktat ner integrationsarbetet i Öresundsregionen, men det börjar se ljusare ut för pendlarna. Viktigt för en internationell stad som Malmö där integrationsarbete och mångfald är en nyckel till framgång.

 • Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

  Kritik mot förslag om ökat hyresgästinflytande

  Nyheter Den så kallade Hyresgästutredningen har överlämnat till betänkande till justitieminister Morgan Johansson. Bland annat föreslås att hyresgästernas intressen vid renoveringar ska tas på större allvar. Både privata fastighetsägare och allmännyttan är kritiska till förslagen.

 • Carin Götblad2

  ”Be aldrig om ursäkt för att du inte uppfyller normen”

  Nyheter Carin Götblad konstaterar att en bakgrund som förskollärare och jurist är en oslagbar kombination när man ska vara polischef. Redan där anar man att hon inte är en person som väjer för utmaningar. En sak som hon eftersträvar mer än något annat i sitt ledarskap är mångfald.

 • Lisa Runnérus

  Ny affärschef på ÅWL

  Nyheter Lisa Runnérus är nytillträdd affärschef och medlem i ledningsgruppen på ÅWL Arkitekter.

 • Foto: Sverrir Thór.

  4 000 bostäder markanvisas i Göteborg

  Nyheter Göteborgs stad ska under 2017 anvisa 4 000 bostäder på kommunal mark. Det framgår av den markanvisningsplan för året som antogs på fastighetsnämndens senaste möte.

 • Joakim Ahlin. Foto: Landskrona stad.

  Ny vd på Landskrona stadsutveckling AB

  Nyheter Joakim Ahlin har utsetts till ny vd på Landskrona stadsutveckling – ett bolag som drivs av kommunen tillsammans med sju privata fastighetsägare.

 • Bild: Newsec.

  Alecta hyr ut till Trafikverket i Göteborg

  Nyheter Trafikverket har tecknat avtal med Alecta om att hyra 12 600 kvadratmeter kontor i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass, Göteborg. Uthyrningsuppdraget har legat på Newsec.

 • Carolina Högvall. Foto: Krook & Tjäder.

  Carolina Högvall till Krook & Tjäder

  Nyheter Krook & Tjäder rekryterar planeringsarkitekten Carolina Högvall för att utveckla verksamheten inom stadsplanering. Hon kommer närmst från Göteborgs stad där hon varit projektledare för större stadsutvecklingsprojekt.

 • Fredrik Brunes.

  Fredrik Brunes till Bryggan

  Nyheter Bryggan Fastighetsekonomi i Stockholm har rekryterat Fredrik Brunes, tekn. doktor i Bygg- och Fastighetsekonomi, KTH.

 • mikael.lundstrom

  NAI Svefa förvärvar majoritetspost i Värderingsdata

  Nyheter NAI Svefa, Stockholm, har förvärvat en majoritetspost i Värderingsdata. I samband med förvärvet kommer NAI Svefas affärsområde Fastighetsinformation integreras i Värderingsdata.

 • Agneta Hammer och Emmali Jansson Foto: Håkan Holgén.

  Agneta Hammer går i pension

  Nyheter Agneta Hammer, som varit stadsbyggnadsdirektör i Göteborg sedan 2012 kommer vid årsskiftet att gå i pension. Nu startar rekryteringsprocessen för att hitta hennes ersättare.

 • Mikael Källqvist. Foto: Västerås stad.

  Mimer säljer fyra fastigheter

  Nyheter Bostads AB Mimers styrelse har fattat beslut om att inleda försäljning av fyra fastigheter, två fastigheter på Bäckby och två fastigheter på Skallberget, totalt 749 lägenheter.

 • Handslag

  Nytt avtal mellan Fastigo och Fastighets

  Nyheter Arbetsgivarorganisationen Fastigo har kommit överens om ett nytt kollektivavtal med Fastighetsanställdas Förbund, Fastighets, vilket berör 10 000 anställda. Avtalet är treårigt och följer industrins märke.

 • Conny Säker. Foto: Hyresgästföreningen.

  Ny förhandlingschef i region Norrland

  Nyheter Hyresgästföreningen region Norrland har rekryterat Conny Säker som ny förhandlingschef. Han har jobbat i organisationen länge, bland annat som förtroendevald och som förhandlare.

 • Illustration: Petter Furå.

  Nyproduktionen av studentbostäder tilltar

  Nyheter Nyproduktionen av studentbostäder fortsätter att öka under 2016 och 2017. Under 2017 förväntas minst 3 948 studentbostäder stå klara, en nivå som inte uppnåtts sedan 2002, uppger Studentbostadsföretagen.

 • Johan Bergman. Foto: Niam.

  Niam investerar 5 miljarder i Danmark

  Nyheter Niam har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det privatägda fastighetsbolaget HD Ejendomme A/S vars portfölj värderas till 560 miljoner euro.

 • Gallerian i Eskilstuna

  Kungsleden tecknar nytt och moderniserar

  Nyheter Kungsleden har tecknat nya hyresavtal med ankarhyresgästerna Systembolaget och Hemköp i Gallerian i Eskilstuna. Samtidigt inleder man en modernisering av Gallerian.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived