• Ny Hifab-chef i norr

  Fastighetsmarknad – norr Sedan september är Markus Olofsson ny marknadsområdeschef för Hifabs verksamhet i norra Sverige

 • Stordalen bygger hotell i Sundsvall

  Fastighetsmarknad – norr Nu har Diös och Nordic Choice Hotels tecknat avtal om att starta bygget av Riverside-hotell i Sundsvall vid årsskiftet 2018/2019.

 • Huvudansvarig revisor till Diös

  Fastighetsmarknad – norr Efter att Diös anställt en ny IT-chef har man bytt huvudansvarig revisor hos Deliotte, då IT-chefen är närstående till den nuvarande huvudansvarige revisorn.

 • Link öppnar i Skellefteå

  Fastighetsmarknad – norr Link arkitektur ökar närvaron i norra Sverige och öppnar kontor i Skellefteå som inledningsvis bemannas av fem personer.

 • Utmaningar när Malmberget avvecklas

  Fastighetsmarknad – norr När stadsflytten i Kiruna skapar rubriker och lockar intresse internationellt så rycker man lite på axlarna i Gällivare, här har man rivit och flyttat sedan 1960-talet.

 • Fler aktörer hjälper Luleå att växa

  Fastighetsmarknad – norr Det råder bostadsbrist på många håll i landet och Luleå är inget undantag. För den lokalstarka familjeägda aktören Galären innebär det en full projektportfölj, men man välkomnar även de nya aktörerna som börjar etablera sig i staden då man inte hinner göra allt själva.

 • Knut Rost: ”Vi ska bli digitalare…”

  Fastighetsmarknad – norr I och med tillträdet av Norrporten-beståndet har Diös befäst sin position som den i särklass största kommersiella fastighetsägaren i norra Sverige, även om man inte köpte allt. I samtal med Fastighetsnytt förklarar Diös vd, Knut Rost, att i den bästa av världar hade man eventuellt velat köpa hela beståndet.

 • Investerar i Campus Umeå

  Fastighetsmarknad – norr Akademiska Hus investerar 52,7 miljoner kronor i projektet som ska kunna erbjuda klättringsaktiviteter till en bred målgrupp.

 • Castellum blir fyra regioner – Lundgren lämnar

  Fastighetsmarknad – norr Jörgen Lundgren lämnar under sommaren sin tjänst som vd för region Norr på Castellum. Lundgren har varit på Castellum sedan sommaren 2016 då han kom till bolaget i samband med förvärvet av Norrporten.

 • Rekryterar Marie Selin från Mitthem

  Fastighetsmarknad – norr Marie Selin, idag vd för allmännyttiga Mitthem i Sundsvall, har rekryterats till NP3 Fastigheter där hon kommer att ansvara för bolagets organisations- och verksamhetsutveckling. Hon kommer även att ingå i bolagets ledningsgrupp.

 • Vädrar högkonjunktur i Norrland

  Fastighetsmarknad – norr Enligt en rapport från Norrlandsfonden så befinner sig det norrländska näringslivet, liksom förra hösten, i normalkonjunktur. Företagens bedömningar indikerar dock att konjunkturen har rört sig ett litet snäpp uppåt sedan förra hösten.

 • Rekryterar bostadspolitiskt sakkunnig

  Fastighetsmarknad – norr Hyresgästföreningen region Norrland har rekryterat Armi Rousu som bostadspolitiskt sakkunnig.

 • Diös bakom ny startup-hub i Åre

  Fastighetsmarknad – norr Diös fastighet Totten 1:68 som ligger vid Åre sjukhus i Åre, blir från början av 2017 House Be, en hub för tech startups med tillgång till nätverk, finansiärer och övriga förutsättningar för företagande.

 • Kapacitet för 2 400 lägenheter per år

  Fastighetsmarknad – norr Lindbäcks bygger för närvarande en helt ny produktionsanläggning på Haraholmen och ska även investera 50 miljoner i den befintliga fabriken i Öjebyn.

 • Bra kvartal av Diös som välkomnar konkurrens

  Fastighetsmarknad – norr Diös Fastigheter redovisar ett driftöverskott om 212 miljoner kronor för årets tredje kvartal, en ökning med 11 miljoner jämfört med ifjol. Det förklaras enbart av att hyresintäkterna ökat med just 11 miljoner då fastighetskostnaderna är oförändrade, i alla fall när de avrundas till miljoner.

 • Sänkt kostnader med 18 miljoner

  Fastighetsmarknad – norr Sedan 2012 har Landstinget Västernorrland minskat andelen vakanta lokaler i landstingets fastigheter från 11 till 6,5 procent.

 • Wingårdhs ritar åt Balticgruppen

  Fastighetsmarknad – norr Balticgruppen tar nästa steg i utvecklingen av kvarteret Laxen nere vid älven genom att etablera ett nytt hus mellan de befintliga byggnaderna och Kyrkbron. WSP blir en av de nya hyresgästerna.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived