• Fler aktörer hjälper Luleå att växa

  Fastighetsmarknad – norr Det råder bostadsbrist på många håll i landet och Luleå är inget undantag. För den lokalstarka familjeägda aktören Galären innebär det en full projektportfölj, men man välkomnar även de nya aktörerna som börjar etablera sig i staden då man inte hinner göra allt själva.

 • Knut Rost: ”Vi ska bli digitalare…”

  Fastighetsmarknad – norr I och med tillträdet av Norrporten-beståndet har Diös befäst sin position som den i särklass största kommersiella fastighetsägaren i norra Sverige, även om man inte köpte allt. I samtal med Fastighetsnytt förklarar Diös vd, Knut Rost, att i den bästa av världar hade man eventuellt velat köpa hela beståndet.

 • Investerar i Campus Umeå

  Fastighetsmarknad – norr Akademiska Hus investerar 52,7 miljoner kronor i projektet som ska kunna erbjuda klättringsaktiviteter till en bred målgrupp.

 • Castellum blir fyra regioner – Lundgren lämnar

  Fastighetsmarknad – norr Jörgen Lundgren lämnar under sommaren sin tjänst som vd för region Norr på Castellum. Lundgren har varit på Castellum sedan sommaren 2016 då han kom till bolaget i samband med förvärvet av Norrporten.

 • Rekryterar Marie Selin från Mitthem

  Fastighetsmarknad – norr Marie Selin, idag vd för allmännyttiga Mitthem i Sundsvall, har rekryterats till NP3 Fastigheter där hon kommer att ansvara för bolagets organisations- och verksamhetsutveckling. Hon kommer även att ingå i bolagets ledningsgrupp.

 • Vädrar högkonjunktur i Norrland

  Fastighetsmarknad – norr Enligt en rapport från Norrlandsfonden så befinner sig det norrländska näringslivet, liksom förra hösten, i normalkonjunktur. Företagens bedömningar indikerar dock att konjunkturen har rört sig ett litet snäpp uppåt sedan förra hösten.

 • Rekryterar bostadspolitiskt sakkunnig

  Fastighetsmarknad – norr Hyresgästföreningen region Norrland har rekryterat Armi Rousu som bostadspolitiskt sakkunnig.

 • Diös bakom ny startup-hub i Åre

  Fastighetsmarknad – norr Diös fastighet Totten 1:68 som ligger vid Åre sjukhus i Åre, blir från början av 2017 House Be, en hub för tech startups med tillgång till nätverk, finansiärer och övriga förutsättningar för företagande.

 • Kapacitet för 2 400 lägenheter per år

  Fastighetsmarknad – norr Lindbäcks bygger för närvarande en helt ny produktionsanläggning på Haraholmen och ska även investera 50 miljoner i den befintliga fabriken i Öjebyn.

 • Bra kvartal av Diös som välkomnar konkurrens

  Fastighetsmarknad – norr Diös Fastigheter redovisar ett driftöverskott om 212 miljoner kronor för årets tredje kvartal, en ökning med 11 miljoner jämfört med ifjol. Det förklaras enbart av att hyresintäkterna ökat med just 11 miljoner då fastighetskostnaderna är oförändrade, i alla fall när de avrundas till miljoner.

 • Sänkt kostnader med 18 miljoner

  Fastighetsmarknad – norr Sedan 2012 har Landstinget Västernorrland minskat andelen vakanta lokaler i landstingets fastigheter från 11 till 6,5 procent.

 • Wingårdhs ritar åt Balticgruppen

  Fastighetsmarknad – norr Balticgruppen tar nästa steg i utvecklingen av kvarteret Laxen nere vid älven genom att etablera ett nytt hus mellan de befintliga byggnaderna och Kyrkbron. WSP blir en av de nya hyresgästerna.

 • Norrporten Arena byter namn efter säsongen

  Fastighetsmarknad – norr Fotbollssäsongen går mot sitt slut och efter den kommer anrika Norrporten Arena i Sundsvall, där GIF Sundsvall spelar sina hemmamatcher, att byta namn. Vilken den nya namnsponsorn blir är idag oklart men klart är att Norrporten-namnet försvinner.

 • Sagax fjärde största ägare i NP3

  Fastighetsmarknad – norr NP3 Fastigheter har förvärvat tre stycken fastigheter från AB Sagax för 163,5 miljoner kronor. NP3 finansierar förvärvet genom en riktad nyemission.

 • Största husflytten hittills i Malmfälten

  Fastighetsmarknad – norr Nu har det första kulturhuset flyttats från Malmberget. Huset kördes på trailer till den nya adressen i Koskullskulle.

 • Över 100 rekryteringar i år

  Fastighetsmarknad – norr Hela fabriksbyggnadens yttre skal på plats och avtal med alla entreprenörer tecknade för Lindbäcks nya produktionsanläggning för flerbostadshus.

 • Uppåt för centrumhandeln i Luleå

  Fastighetsmarknad – norr Enligt en rapport från Fastighetsägarna ökade omsättningen i stadskärnan under 2015 med 4,1 procent.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived