• Illustration: Petter Furå.

  Styrelseordförande ökar i Wallenstam

  Börs Wallenstams styrelseordförande Christer Villard köpte på fredagen 20 000 B-aktier i bolaget till kursen 70,67 kronor per aktie. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

 • Rutger Arnhult. Foto: Klövern.

  Arnhult nettoköpt 1,6 miljon aktier under mars

  Börs Rutger Arnhults bolag har varit synnerligen aktiva i handeln med Klövern-aktier under marsmånad och i 17 avslut har man nettoköpt 1,6 miljoner aktier i bolaget.

 • Foto: Wikipedia.

  USA äger mest av svenska fastighetsaktier

  Börs Bank of Botswana i all ära. Det land som, enligt Fastighetsnytts sammanställning av ägarsiffror från ägartjänsten Holdings, äger i särklass mest i svenska fastighetsaktier är USA.

 • Rutger Arnhult. Foto: Klövern.

  Arnhults bolag fortsätter handla med Klövern-aktier

  Börs Tisdagen 21 mars köpte Rutger Arnhults holdingbolag M2 Asset Managemen och dess dotterbolag M2 Capital Management 929 327 respektive 100 000 B-aktier i Klövern där Arnhult är vd och via sina bolag huvudägare.

 • Lars Göran Bäckvall. Foto: NP3.

  Huvudägare ökar i NP3

  Börs Lars Göran Bäckvall, huvudägare i NP3 Fastigheter, har i åtta olika transaktioner daterade 20-24 mars köpt på sig 17 355 aktier i bolaget.

 • Henrik Gidmark. Foto: Concent.

  Henrik Gidmark lämnar Concent

  Börs Henrik Gidmark som har varit tillförordnad vd för krisdrabbade Concent sedan Matias Lindberg lämnade vd-posten i början av februari lämnar på fredagen bolaget för att den 1 april ta över tjänsten som vd för Norlandia Fastighetsutveckling.

 • Bank of Botswana har sina huvudkontor i huvudstaden Gaborone. Foto: Wikipedia.

  Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

  Börs Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

 • Knut Rost är vd för Diös. Foto: Diös.

  Mäklar Diös-aktier för 6 miljoner

  Börs På onsdagen har en storpost om 150 000 aktier i Diös, motsvarande 0,1 procent av kapital och röster i det Östersundsbaserade bolaget, bytt ägare. Aktierna mäklades internt till kursen 42,95 kronor per aktie och aktiepostens värde uppgick således till 6,4 miljoner kronor.

 • Foto: Anna Bristrand.

  Mäklar storpost i Victoria Park

  Börs Pareto Securities mäklade på torsdagen en aktiepost om 200 000 B-aktier i Victoria Park, motsvarande 0,1 procent av kapitalet i bolaget. Aktierna mäklades internt till kursen 24,6 kronor per aktie och aktiepostens sammanlagda värde var således 4,9 miljoner kronor.

 • Gustaf Hermelin. Foto: Catena.

  Gustaf Hermelin kliver åt sidan

  Börs Gustaf Hermelin lämnar den operativa rollen som vd för logistikfastighetsbolaget Catena där han varit vd sedan 2011 och blir styrelseordförande i bolaget. Han efterträds av vice vd Benny Thögersen som i sin tur efterträds av CFO:n Peter Andersson som fortsatt kommer att ha ansvar för ekonomi och finans.

 • Britt-Marie Nyman

  Kratta manegen för en bra aktiekurs

  Börs Med risk för att sticka ut näsan har börsnoterade och listade bolag två grundläggande uppgifter gentemot sina aktieägare: att leverera ett så bra resultat som möjligt och att berätta om det på ett korrekt sätt. Till bolagsledningarnas grundläggande uppgifter hör inte att se till att aktiekursen är så hög som möjligt – det är marknaden som sätter priset. Men man bör trots det kratta manegen för en bra aktiekurs.

 • Foto: Anna Bristrand.

  Mäklar Klövern-aktier för 5 miljoner

  Börs Handelsbanken mäklade på onsdagen en aktiepost om 519 000 B-aktier i Klövern. Det motsvarar 0,1 procent av kapitalet i bolaget och aktierna mäklades internt till kursen 9 kronor vilket innebär att aktiepostens värde var 4,7 miljoner kronor.

 • Modell över Barents Center.

  Tillträde till Barents Center skjuts upp – igen

  Börs Concents frånträde från Barents Center som skulle ägt rum på tisdagen skjuts upp ytterligare drygt en vecka. Orsaken är att det arbete med den legala strukturen av affären inte är klart.

 • Lennart Sten. Foto: Fastighetsägarna.

  Svenska Handelsfastigheter etablerar obligationslån om 3,1 miljarder

  Börs Svenska Handelsfastigheter har etablerat ett obligationsprogram på den svenska penningmarknaden om högst 3,1 miljarder kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån och löptiden är åtta år, fram till sista januari 2025. Lånet löper med en fast ränta om 7,5 procent.

 • Pål Ahlsén är vd på Akelius. Här ringer han i börsklockan när Akelius noterades 2014. Foto: Sverrir Thór.

  Tar in nytt kapital och löser in hybridlån

  Börs Akelius Residential har ingått avtal om att köpa tillbaka utestående hybridlån för 210 miljoner euro, motsvarande 2 miljarder kronor. Syftet med affären är att förenkla bolagets kapitalstruktur.

 • Anders Jarl är vd på Wihlborgs. Foto: Wihlborgs.

  Wihlborgs emitterar senior obligation

  Börs Wihlborgs har emitterat en obligation om 300 miljoner kronor. Obligationen som är senior och icke-säkerställd har en löptid om två år och slutligt förfall 27 mars 2019. Lånet emitteras inom ramen för bolagets MTN-program.

 • Johan Skoglund är vd för JM. Foto: JM.

  Mäklar storpost i JM långt under marknadskurs

  Börs Nordea mäklade på måndagsmorgonen, innan börsens öppning, en aktiepost om 201 700 aktier i JM, motsvarande 0,3 procent av kapitalet i byggbolaget.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived