• Illustration: Petter Furå.

  Styrelseledamot ökar i Sweco

  Börs Gunnel Duveblad, styrelseledamot i Sweco, köpte på fredagen 1 500 B-aktier i bolaget. Transaktionen ägde rum på Stockholmsbörsen och till kursen 196,7373 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

 • Martin Lindqvist. Foto: Aleris.

  Atrium Ljungberg får rating från Moody’s

  Börs Det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s har givit Atrium Ljungberg kreditbetyget Baa2 med stabil utsikt. Det framgår av ett pressmeddelande. Baa2 är en så kallad investment-grade rating.

 • Biljana Pehrsson

  Vd ökar i Kungsleden

  Börs Kungsledens vd Biljana Pehrsson köpte på torsdagen 5000 aktier i bolaget till kursen 53,47 kronor. Det innebär att hon köpt aktier för drygt 267 000 kronor.

 • Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.

  Köprekommenderar Hufvudstaden

  Börs SEB Equities analytiker har på fredagen höjt sin rekommendation för Hufvudstaden från Behåll till Köp. Man höjer vidare riktkursen från 158 kronor till 166 kronor, enligt en analys som Nyhetsbyrån Direkt rapporterar om.

 • Sophia Mattsson Linnala

  Utsikterna för Rikshems kreditbetyg åter stabila

  Börs Standard & Poor‘s har reviderat utsikterna på Rikshems kreditbetyg till stabila. I samband med att bolagets tidigare ledning tvingades bort för cirka ett år sedan satte S&P negativa utsikter på kreditbetyget men har nu omvärderat det beslutet.

 • Illustration: Petter Furå.

  Styrelseordförande köper i Saltängen

  Börs Mikael Igelström, styrelseordförande i First North-listade Saltängen Property Invest, köpte 15 februari 9 000 aktier i bolaget till kursen 116,55 kronor. Det innebär att investeringen lyder på drygt en miljon kronor.

 • Foto: Anna Bristrand.

  Den negativa börstrenden har vänt

  Börs Den negativa trenden för fastighetsaktier under senhösten och januari har nu vänt och hittills i år har Stockholmsbörsens fastighetsindex stigit med 3 procent. För en månad sen var utvecklingen hittills i år negativ med 4 procent och vändningen är därför tydlig.

 • börs

  Obos näst störst i JM

  Börs Norska bostads- och fastighetskoncernen Obos har under 2016 byggt upp en stor position i JM och är numera bolagets näst största ägare. Enligt ett pressmeddelande från Obos uppgår bolagets innehav i JM nu till 6,27 procent av kapitalet.

 • Sagax flaggar i NP3

  Börs Sagax har flaggat för köp av aktier i Sundsvallsbaserade NP3 Fastigheter. Det framgår inte av flaggningen hur många aktier man köpt men då affären ägde rum på måndagen är sannolikheten stor att man köpt de 1,34 miljoner aktier som Fastighetsnytt rapporterat om.

 • Illustration: Petter Furå.

  Marknadschef fortsätter sälja aktier

  Börs Collectors marknadschef Åsa Hillsten Eklund fortsätter att sälja aktier i bolaget. Måndagen 13 februari sålde hon 14 231 aktier i bolaget till kursen 103,5 kronor per aktie.

 • Andreas-Nelvig-300-dpi_4

  2,5 procent av NP3 byter ågare

  Börs ABG Sundal Collier mäklade på måndagseftermiddagen klockan 14:11 en aktiepost om 1 340 000 aktier i NP3, motsvarande 2,5 procent av kapitalet i det Sundsvallsbaserade fastighetsbolaget.

 • jackpot

  Utdelningar över 8 miljarder att vänta

  Börs Ifjol delade Stockholmsbörsens fastighetsbolag ut 7,3 miljarder kronor. När en handfull av fastighetsbörsens storutdelare nu har presenterat sina förslagna utdelningar ser den siffran ut att överträffas med råge.

 • Pär Magnusson talar på Business Arena. Foto: Sigurdur J Ólafsson.

  Valutainterventioner kan bli aktuella 2017

  Börs Sveriges Riksbank kan komma att behöva göra ingrepp på valutamarknaden under 2017. Detta i syfte att säkerställa att penningpolitiken för inflationen närmare inflationsmålet på 2 procent.

 • Illustration: Petter Furå.

  Marknadschef säljer Collector-aktier

  Börs Åsa Hillsten Eklund, marknadschef på Collector Bank, sålde mot slutet av förra veckan aktier i bolaget för drygt 1,8 miljoner kronor.

 • Hans Wallenstam

  Mäklar storpost i Wallenstam

  Börs ABG Sundal Collier mäklade på fredagsförmiddagen en aktiepost om 200 000 B-aktier i Wallenstam, motsvarande 0,1 procent av kapitalet i det Göteborgsbaserade bolaget.

 • Illustration: Petter Furå.

  Insynspersoner köper i JM

  Börs Två insynspersoner, Pär Vennerström som är affärsenhetschef för JM Bostad i Stockholm och Per Lundquist som är direktör för verksamhetsutveckling i JM, har 9 februari köpt aktier i bolaget.

 • GrönaPengar

  SFF utökar grönt lån

  Börs Svensk Fastighetsfinansiering har utökat sitt gröna lån 114 med 150 miljoner kronor. Lånet har en löptid en fem år, med slutligt förfall 20 februari 2022, och den emitterade obligationen löper med en effektiv ränta om Stibor 3M samt en räntemarginal om 130 baspunkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived