+
 • NR 3 – 2012

  PUBLICERAD 2012-05-25 AV Marcus Bergstrand
  UPPDATERAD: 2012-09-21 12:14

  Varmt välkommen till nummer 3 av Fastighetsnytt!


  Som vanligt i det här numret presenterar vi Rekryteringsbarometern som visar hur studenterna på de ledande fastighetsekonomiska utbildningarna uppfattar företag i branschen, olika yrkesinriktningar och vad de kräver av sin framtida arbetsgivare.
  Barometern ingår i ett tema om utbildning och rekrytering som innehåller mycket annat. Bland annat en intressant artikel om det som med en engelsk term kallas employer branding.

  ”Precis som ett varumärke handlar det om att skapa sig en identitet som arbetsgivare och därigenom se till att potentiella och nuvarande medarbetares bild av företaget stämmer överens med den bild företaget vill förmedla. Att investera i sitt ”employer brand” har idag blivit allt populärare vilket tyder på att företag ser ett värde i investeringen”.

  I sin stadsbyggnadskrönika tar Göran Cars upp frågan om vem som bygger den attraktiva staden bäst, och gör upp med ett stereotypt motsatspar.

  En viktig vinkel på stadsplanering är hur man bygger stad för de som är riktigt unga och som inte riktigt anpassat sig till vuxenvärldens fyrkantiga världsuppfattning, de som Beppe Wolgers och Olle Adolphsson kallade för ”det gåtfulla folket” i sin visa. Missa inte intervjun med arkitekten Suzanne de Laval.

  En annan intervju som erbjuder intressant läsning är den med bostadsminister Stefan Attefall, som talar om ett investeringsunderskott på 1500 miljarder i den svenska bostadssektorn!!!

  Och som vanligt finns Örjan Wikforss, Mats Kinnwall, Hans Lind, Lars Backemar, Bojan Ticic och mycket annat att läsa för dig som vill förstå samhällsbyggnadssektorn ännu bättre.

  Daniel Bergstrand
  Chefredaktör

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x