+
 • NR 3 – 2012

  PUBLICERAD 2012-05-25 AV Marcus Bergstrand
  UPPDATERAD: 2012-09-21 12:14

  Varmt välkommen till nummer 3 av Fastighetsnytt!


  Som vanligt i det här numret presenterar vi Rekryteringsbarometern som visar hur studenterna på de ledande fastighetsekonomiska utbildningarna uppfattar företag i branschen, olika yrkesinriktningar och vad de kräver av sin framtida arbetsgivare.
  Barometern ingår i ett tema om utbildning och rekrytering som innehåller mycket annat. Bland annat en intressant artikel om det som med en engelsk term kallas employer branding.

  ”Precis som ett varumärke handlar det om att skapa sig en identitet som arbetsgivare och därigenom se till att potentiella och nuvarande medarbetares bild av företaget stämmer överens med den bild företaget vill förmedla. Att investera i sitt ”employer brand” har idag blivit allt populärare vilket tyder på att företag ser ett värde i investeringen”.

  I sin stadsbyggnadskrönika tar Göran Cars upp frågan om vem som bygger den attraktiva staden bäst, och gör upp med ett stereotypt motsatspar.

  En viktig vinkel på stadsplanering är hur man bygger stad för de som är riktigt unga och som inte riktigt anpassat sig till vuxenvärldens fyrkantiga världsuppfattning, de som Beppe Wolgers och Olle Adolphsson kallade för ”det gåtfulla folket” i sin visa. Missa inte intervjun med arkitekten Suzanne de Laval.

  En annan intervju som erbjuder intressant läsning är den med bostadsminister Stefan Attefall, som talar om ett investeringsunderskott på 1500 miljarder i den svenska bostadssektorn!!!

  Och som vanligt finns Örjan Wikforss, Mats Kinnwall, Hans Lind, Lars Backemar, Bojan Ticic och mycket annat att läsa för dig som vill förstå samhällsbyggnadssektorn ännu bättre.

  Daniel Bergstrand
  Chefredaktör

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Masthuggskajen går ut på granskning

  Bostäder, Väst Detaljplanen för Masthuggskajen, en del av Göteborgs stora stadsutvecklingsprojekt Älvstaden, går ut på granskning under sommaren. 1 200 bostäder och 6 000 nya arbetsplatser ingår i planen.

 • Regeringen har valt det tuffaste alternativet

  Fastighetsmarknad Regeringen har presenterat ett nytt skatteförslag som bland annat innebär en minskad rätt till ränteavdrag. Förslaget går snart ut på remiss och väntas kunna träda ikraft i mitten av 2018. Fastighetsnytt har ställt fem korta frågor till Ulla Werkell.

 • ANNONS
  • Mengus säljer Sthlm HUB

   Fastighetsmarknad Mengus säljer tomträttsfastigheten Sthlm HUB till Union Investment. Fastigheten på Vasagatan 12 mitt emot Stockholms Centralstation, som köptes av Mengus i december 2014, är fullt uthyrd. De största hyresgästerna är Daniel Wellington, Cerner och Meritmind.

  • Castellum satsar på digitalisering

   Kontor Castellum initierar ett pilotprojekt som drivs av det egna innovationslabbet Castellum Next20 och sjösätts inom kort. Förhoppningen är att förenkla livspusslet för de 250 000 människor som arbetar i bolagets 700 fastigheter.

 • Regeringen: ”byggrätter ska bebyggas”

  Bostadsfrågan Regeringen startar en ny utredning som ska säkerställa att byggrätter som redan finns i detaljplaner också bebyggs. Utredare blir Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar.

 • ANNONS
 • Hyr ut i The Block

  Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Byggmax om 2 100 kvadratmeter kontor i fastigheten The Block i Solna.

 • JM bygger 240 bostäder i Österåker

  Bostäder JM säljer en fastighet och förvärvar två i Österåker norr om Stockholm. De förvärvade fastigheterna beräknas kunna utvecklas till 240 nya bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x