+
 • NR 3 – 2012

  PUBLICERAD 2012-05-25 AV Marcus Bergstrand
  UPPDATERAD: 2012-09-21 12:14

  Varmt välkommen till nummer 3 av Fastighetsnytt!


  Som vanligt i det här numret presenterar vi Rekryteringsbarometern som visar hur studenterna på de ledande fastighetsekonomiska utbildningarna uppfattar företag i branschen, olika yrkesinriktningar och vad de kräver av sin framtida arbetsgivare.
  Barometern ingår i ett tema om utbildning och rekrytering som innehåller mycket annat. Bland annat en intressant artikel om det som med en engelsk term kallas employer branding.

  ”Precis som ett varumärke handlar det om att skapa sig en identitet som arbetsgivare och därigenom se till att potentiella och nuvarande medarbetares bild av företaget stämmer överens med den bild företaget vill förmedla. Att investera i sitt ”employer brand” har idag blivit allt populärare vilket tyder på att företag ser ett värde i investeringen”.

  I sin stadsbyggnadskrönika tar Göran Cars upp frågan om vem som bygger den attraktiva staden bäst, och gör upp med ett stereotypt motsatspar.

  En viktig vinkel på stadsplanering är hur man bygger stad för de som är riktigt unga och som inte riktigt anpassat sig till vuxenvärldens fyrkantiga världsuppfattning, de som Beppe Wolgers och Olle Adolphsson kallade för ”det gåtfulla folket” i sin visa. Missa inte intervjun med arkitekten Suzanne de Laval.

  En annan intervju som erbjuder intressant läsning är den med bostadsminister Stefan Attefall, som talar om ett investeringsunderskott på 1500 miljarder i den svenska bostadssektorn!!!

  Och som vanligt finns Örjan Wikforss, Mats Kinnwall, Hans Lind, Lars Backemar, Bojan Ticic och mycket annat att läsa för dig som vill förstå samhällsbyggnadssektorn ännu bättre.

  Daniel Bergstrand
  Chefredaktör

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Smart bygge i Buiksloterham

  Hållbarhet Släpp regelboken, låt människor bygga själva, men sätt ribban högt vad gäller hållbarhet. Välkommen till området Buiksloterham i norra Amsterdam som blivit ett omtalat exempel för cirkulär ekonomi och ett så kallat living lab för andra nederländska bostadsområden.

 • Höjvall tar över rodret i Amasten

  Rekrytering Rikshems förre vd Jan-Erik Höjvall återvänder till en operativ roll som vd i ett publikt bolag när han tar över vd-stolen på Amasten. David Dahlgren som lett bolaget de senaste tre åren lämnar posten som vd sedan han och styrelsen haft olika uppfattningar om hyr bolagets tillväxtstrategi skall implementeras och tidplanen för dess notering på Stockholmsbörsens huvudlista.

 • Klart för fler studentbostäder

  Studentbostäder Regeringen lovar att bygga minst 21 000 nya studentbostäder till 2026. Det framkom vid en presskonferens på onsdagen.

 • ANNONS
 • Åfors lämnar Link och Torslanda

  Nyheter Caesar Åfors som varit extern vd för Torslanda Property Investment och Link Propp Investment sedan bolagen bildades av Catella 2014 har meddelat styrelserna för bolagen att han lämnar sina uppdrag i bolagen, på grund av tidsbrist.

 • ANNONS
 • Nina Ekman går till Newsec

  Rekrytering Nina Ekman har rekryterats till Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, där hon blir senior kommunikationskonsult.

 • Magnolias ledningsgrupp växer

  Rekrytering Magnolia Bostad rekryterar Stefan Berg till rollen som chef affärsutveckling med plats i ledningsgruppen. Samtidigt tillträder Erik Rune som COO.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x