+
 • NR 3 – 2012

  PUBLICERAD 2012-05-25 AV Marcus Bergstrand
  UPPDATERAD: 2012-09-21 12:14

  Varmt välkommen till nummer 3 av Fastighetsnytt!


  Som vanligt i det här numret presenterar vi Rekryteringsbarometern som visar hur studenterna på de ledande fastighetsekonomiska utbildningarna uppfattar företag i branschen, olika yrkesinriktningar och vad de kräver av sin framtida arbetsgivare.
  Barometern ingår i ett tema om utbildning och rekrytering som innehåller mycket annat. Bland annat en intressant artikel om det som med en engelsk term kallas employer branding.

  ”Precis som ett varumärke handlar det om att skapa sig en identitet som arbetsgivare och därigenom se till att potentiella och nuvarande medarbetares bild av företaget stämmer överens med den bild företaget vill förmedla. Att investera i sitt ”employer brand” har idag blivit allt populärare vilket tyder på att företag ser ett värde i investeringen”.

  I sin stadsbyggnadskrönika tar Göran Cars upp frågan om vem som bygger den attraktiva staden bäst, och gör upp med ett stereotypt motsatspar.

  En viktig vinkel på stadsplanering är hur man bygger stad för de som är riktigt unga och som inte riktigt anpassat sig till vuxenvärldens fyrkantiga världsuppfattning, de som Beppe Wolgers och Olle Adolphsson kallade för ”det gåtfulla folket” i sin visa. Missa inte intervjun med arkitekten Suzanne de Laval.

  En annan intervju som erbjuder intressant läsning är den med bostadsminister Stefan Attefall, som talar om ett investeringsunderskott på 1500 miljarder i den svenska bostadssektorn!!!

  Och som vanligt finns Örjan Wikforss, Mats Kinnwall, Hans Lind, Lars Backemar, Bojan Ticic och mycket annat att läsa för dig som vill förstå samhällsbyggnadssektorn ännu bättre.

  Daniel Bergstrand
  Chefredaktör

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Systemkrav bromsar byggandet

  Digitalt Missnöjet växer mot speciellt statliga aktörer inom byggbranschen som förespråkar en specifik mjukvara. Kritiker pekar på att det är konkurrenshämmande, kostnadsdrivande och går stick i stäv med både lagen om offentlig upphandling och internationella policys för branschen.

 • Blocken överens om RUFS 2050

  Nyheter Samtliga partier i Stockholms Landsting har nått en blocköverskridande överenskommelse om den nya regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS 205o.

 • Att etablera en etablering

  Business Arena Umeå De elintensiva företagen har på allvar fått upp ögonen för norra Sverige. Facebooks etablering i Luleå öppnade många dörrar och närmast ser det ut som att Northvolt drar igång bygget av sin stora batterifabrik i Skellefteå. Under Business Arena Umeå diskuterades hur man skapar förutsättningar för etableringar. Det konstaterades att ingen som får en etablering om man inte jobbar för det, och avsaknaden av bromsklossar är en stor fördel.

 • ANNONS
  • Datscha etablerar i Luleå

   Fastighetsmarknad – norr Diös hyr ut till Datscha på Varvsgatan i Luleå. Lokalen kommer rymma Datschas nya etablering Datscha Devnest, ett utvecklingscenter för molnbaserade lösningar för fastighetsinformation och fastighetsanalys.

  • Serneke bygger i Staffanstorp

   Bostäder - Syd Serneke ska uppföra 61 lägenheter och 10 radhus i Vikhem, i Staffanstorp med ett ordervärde på nästan 100 miljoner kronor. Beställare är Lernacken Projekt AB. 

 • Proposition för digital planprocess

  Bostäder, Valåret 2018 Regeringen lägger fram en proposition som ska ge staten rätt att meddela föreskrifter om standarder för kommunernas planprocesser. Syftet är ett få en med digital och samordnad process. 

 • ANNONS
 • Högtrycket håller i sig i Göteborg

  Fastighetsmarknad, Mipim, Väst Bristen på kontor i Göteborg har under flera år varit på tapeten, och med en hyreshöjning på sju procent förra året är marknaden fortsatt het.

 • Detaljplan för Tumba Skog antagen

  Bostäder På torsdagskvällen antog Botkyrkas kommunfullmäktige detaljplanen för 500-700 nya bostäder i Tumba Skog. Markområdet ägs av SHH Bostad tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x