+
 • Säljer för 1,2 miljarder i Arenastaden

  PUBLICERAD 2018-03-09 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-03-12 09:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege säljer fastigheten Uarda 6 i Arenastaden till Union Investments öppna fastighetsfond Unilmmo: Europa för 1,2 miljarder kronor. Det blir därmed det tredje förvärvet av Union i Arenastaden. Cushman & Wakefield var rådgivare för Fabege i transaktionen.

  Fabege kommer på uppdrag av Union Investment att förvalta fastigheten och driva utvecklingen i Arenastaden. Fastigheten färdigställdes under 2017. Större hyresgäster är Siemens, H&M och Ambea. Den totala ytan uppgår till knappt 18 000 kvadratmeter varav cirka 17 000 kvadratmeter kontor.

  Tillträde beräknas ske 31 maj 2018.

  I februari 2016 sålde Fabege Vattenfalls huvudkontor, Uarda 5, i Arenastaden till Union Investment för drygt 2, 2 miljarder kronor. Och i november samma år sålde Fabege kontorsfastigheten Uarda 7 för 1,2 miljarder kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x