+
Bild: Kuvatoimisto Kuvio Oy
 • Säljer kontor för 1,8 miljarder i Helsingfors

  PUBLICERAD 2018-02-16 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-16 13:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Illmarinen säljer kontorsfastigheten Töölönlahdenkatu 3 i Helsingfors till Deka Immobilien. Köpesumman uppgår till runt 190 miljoner euro, motsvarade runt 1,8 miljarder svenska kronor, och markerar därmed den största transaktionen någonsin för enskilda kontor i Finland.

  Fastigheten omfattar runt 15800 kvadratmeter och är fullt uthyrd med totalt 14 hyresgäster. Bland annat har KPMG, Barona Group, Nokian Däck och Electronic Arts kontor i fastigheten.

  – Sedan 2009 har Ilmarinen utvecklat Töölönlahti-området till ett betydande, mycket modernt och eftertraktat kontorsområde. Vi är mycket nöjda med att Deka, en ansedd internationell investerare, blir ny ägare av fastigheten och vi är säkra på att Deka kommer att ytterligare finjustera tillgången. Trots den stora avyttringen kommer Ilmarinen fortsätta att vara en aktiv ägare och investerare på Helsingfors CBD-marknad, säger Kenneth Nyman, Portföljförvaltare på Commercial Property Investements på Ilmarinen.

  JLL var Ilmarinens kommersiella rådgivare i transaktionen och Merilampi gav juridisk rådgivning.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Nya regler för ränteavdrag

  Fastighetsmarknad, Krönikor Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson en lagrådsremiss med förslag på nya skatteregler för företag. De nya reglerna medför främst förändringar för företags möjligheter att göra avdrag för ränte- och andra finansieringskostnader.

 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

 • ANNONS
 • Dome of Visions till Chalmers

  Forskning NCC:s Dome of Visions, som de senaste åren stått vid KTH i Stockholm, byggs just nu upp vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. 

 • Jarl och Jansson till Brinovas styrelse

  Börs Wihlborgs vd och blivande styrelseordförande Anders Jarl tar plats i Brinovas styrelse på bolaget stämma den 2 maj. Det föreslår bolagets valberedning. Vidare föreslår man att Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter, tar plats i styrelsen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x