+
 • NP3 förvärvar för 179 miljoner

  PUBLICERAD 2018-02-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-05 13:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  NP3 Fastigheter förvärvar en portfölj med 18 fastigheter, belägna över hela landet. Totalt omfattar fastigheterna 24 400 kvadratmeter. Säljare är Ankarhagen.

  – Vi gör en geografisk ompositionering och fokuserar nu alltmer på Mälardalen där vi har ett flertal projekt på gång och en bred pipeline med potentiella affärer. Vi är väldigt glada att få lämna över dessa fastigheter till en sådan etablerad och välrenommerad aktör som NP3, säger Markus Sjövall, VD på Ankarhagen.

  Majoriteten av fastigheterna finns i Gävleborgs län och Dalarna medan övriga är spridda i Värmland, Västmanland och Uppland. Nyförvärven är i huvudsak bilhallar samt bilprovningsanläggningar och är i nuläget totalt uthyrda. Hyresvärdet uppgår till 16,6 miljoner kronor. Tillträde sker den 15 februari 2018.

  Pangea Property Partners har varit rådgivare åt säljaren.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Anders Kvist lämnar Kungsleden

  Rekrytering Kungsledens CFO och vice vd Anders Kvist lämnar företaget efter nästan sex år och blir ny senior rådgivare till Erik Thedéen på Finansinspektionen.

 • Billy McCormac till Prime

  Rekrytering Billy McCormac återvänder till Prime och blir ansvarig för Urban Affairs, en del av Primes Public Affairs-erbjudande. Han kommer närmast från Fastighetsägarna där han axlat rollen som vd i fem års tid.

 • Svein Erik Lilleland tar över D. Carnegie

  Rekrytering Svein Erik Lilleland, idag styrelseledamot och tf vd, tar över som vd för D. Carnegie & Co. Han efterträder Ulf Nilsson som lämnade bolaget under hösten. 

 • ANNONS
 • Sagax köper i Nederländerna

  Transaktioner Sagax har köpt tre lager- och industrifastigheter i Nederländerna för 214 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 31 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta varav 89 procent är uthyrd.

 • ANNONS
 • AMF:s nya satsning – The Lobby

  Handel På onsdagen förhandsvisade AMF Fastigheter ett sprillans nytt koncept som ska möta de utmaningar som handeln står inför. The Lobby öppnar dörrarna för allmänheten i april.

 • Het kontorsmarknad i Stockholm

  Kontor I fjol ökade hyrorna på Stockholms kontorsmarknad med 13 procent. Sverige har därmed klättrat ännu högre i den europeiska rankningen, enligt JLL Nordic Outlooks senaste rapport. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x