+
Peter Nyllinge. Foto: PwC.
 • Köper del av PwC i storaffär

  PUBLICERAD 2018-02-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-14 14:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Private equitybolaget IK Investment Partners, IK, förvärvar PwC:s affärsområde Business Services med tjänster inom redovisning, lönehantering och affärsrådgivning. Området har cirka 1 100 anställda och värderas enligt Dagens Industri till cirka 2 miljarder kronor.

  Business Services kommer att drivas vidare under ett nytt varumärke som kommer att arbetas fram de kommande månaderna. Verksamheten, som drivs som en separat enhet inom PwC omsatte 2017 drygt 950 miljoner kronor och har under de senaste tre åren haft 8 procent årlig tillväxt.

  – Business Services är den ledande aktören i Sverige på en växande marknad för outsourcing av redovisningsrelaterade tjänster. Samtidigt är marknaden fragmenterad, vilket gör att förutsättningarna för konsolidering inom branschen är goda, säger Alireza Etemad, Partner på IK.

  Varken IK eller PwC offentliggör köpeskillingen, men enligt Dagens Industri är det sannolikt att affären värderar det nya bolaget till cirka 2 miljarder kronor.

  – Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet och kommer att göra en storsatsning på segmentet för små och medelstora kunder. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden. Det har därför varit oerhört viktigt för oss att hitta en köpare med rätt ambition, kompetens och finansiella styrka som ny ägare till Business Services, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Systemkrav bromsar byggandet

  Digitalt Missnöjet växer mot speciellt statliga aktörer inom byggbranschen som förespråkar en specifik mjukvara. Kritiker pekar på att det är konkurrenshämmande, kostnadsdrivande och går stick i stäv med både lagen om offentlig upphandling och internationella policys för branschen.

 • Blocken överens om RUFS 2050

  Nyheter Samtliga partier i Stockholms Landsting har nått en blocköverskridande överenskommelse om den nya regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS 205o.

 • Att etablera en etablering

  Business Arena Umeå De elintensiva företagen har på allvar fått upp ögonen för norra Sverige. Facebooks etablering i Luleå öppnade många dörrar och närmast ser det ut som att Northvolt drar igång bygget av sin stora batterifabrik i Skellefteå. Under Business Arena Umeå diskuterades hur man skapar förutsättningar för etableringar. Det konstaterades att ingen som får en etablering om man inte jobbar för det, och avsaknaden av bromsklossar är en stor fördel.

 • ANNONS
  • Datscha etablerar i Luleå

   Fastighetsmarknad – norr Diös hyr ut till Datscha på Varvsgatan i Luleå. Lokalen kommer rymma Datschas nya etablering Datscha Devnest, ett utvecklingscenter för molnbaserade lösningar för fastighetsinformation och fastighetsanalys.

  • Serneke bygger i Staffanstorp

   Bostäder - Syd Serneke ska uppföra 61 lägenheter och 10 radhus i Vikhem, i Staffanstorp med ett ordervärde på nästan 100 miljoner kronor. Beställare är Lernacken Projekt AB. 

 • Proposition för digital planprocess

  Bostäder, Valåret 2018 Regeringen lägger fram en proposition som ska ge staten rätt att meddela föreskrifter om standarder för kommunernas planprocesser. Syftet är ett få en med digital och samordnad process. 

 • ANNONS
 • Högtrycket håller i sig i Göteborg

  Fastighetsmarknad, Mipim, Väst Bristen på kontor i Göteborg har under flera år varit på tapeten, och med en hyreshöjning på sju procent förra året är marknaden fortsatt het.

 • Detaljplan för Tumba Skog antagen

  Bostäder På torsdagskvällen antog Botkyrkas kommunfullmäktige detaljplanen för 500-700 nya bostäder i Tumba Skog. Markområdet ägs av SHH Bostad tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x