+
Per Wallstedt, vd Byggtema och Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder. Bild: Örebrobostäder
 • Affär leder till nya bostäder och centrum

  PUBLICERAD 2018-02-09 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-09 15:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Örebrobostäder säljer kontorsyta i kvarteret Ryttaren till Byggtema. Planen för Byggtema är att bygga om lokalerna till bostadsrätter, medan Örebrobostäder väljer att förvalta vinsten i renovering av centrumverksamhet.

  – Uppgörelsen mellan Örebrobostäder och Byggtema bygger på ett unikt samarbete mellan två ansvarstagande parter som tillsammans vill utveckla Örebro till en bra stad att leva och bo i, säger Ulf Rohlén, vd på Örebrobostäder.

  Kontorslokalerna säljs till marknadsvärde och företaget ska nu investera i renovering av köpcentrum i Varberga.

  – Vinsten från försäljningen planerar vi att använda för att rusta upp Varberga centrum som länge varit i behov av en total upprustning. En förnyelse som innebär stora kostnader och vinsten möjliggör därför en efterlängtad investering, fortsätter Ulf Rohlén, vd på Örebrobostäder.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Anders Kvist lämnar Kungsleden

  Rekrytering Kungsledens CFO och vice vd Anders Kvist lämnar företaget efter nästan sex år och blir ny senior rådgivare till Erik Thedéen på Finansinspektionen.

 • Billy McCormac till Prime

  Rekrytering Billy McCormac återvänder till Prime och blir ansvarig för Urban Affairs, en del av Primes Public Affairs-erbjudande. Han kommer närmast från Fastighetsägarna där han axlat rollen som vd i fem års tid.

 • Svein Erik Lilleland tar över D. Carnegie

  Rekrytering Svein Erik Lilleland, idag styrelseledamot och tf vd, tar över som vd för D. Carnegie & Co. Han efterträder Ulf Nilsson som lämnade bolaget under hösten. 

 • ANNONS
 • Sagax köper i Nederländerna

  Transaktioner Sagax har köpt tre lager- och industrifastigheter i Nederländerna för 214 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 31 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta varav 89 procent är uthyrd.

 • ANNONS
 • AMF:s nya satsning – The Lobby

  Handel På onsdagen förhandsvisade AMF Fastigheter ett sprillans nytt koncept som ska möta de utmaningar som handeln står inför. The Lobby öppnar dörrarna för allmänheten i april.

 • Het kontorsmarknad i Stockholm

  Kontor I fjol ökade hyrorna på Stockholms kontorsmarknad med 13 procent. Sverige har därmed klättrat ännu högre i den europeiska rankningen, enligt JLL Nordic Outlooks senaste rapport. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x