+
Tomas Carlsson. Foto: Stefan Berg.
 • Tomas Carlsson lämnar Sweco för NCC

  PUBLICERAD 2018-01-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-01-15 09:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swecos vd och koncernchef Tomas Carlsson lämnar företaget efter fem år och blir ny koncernchef på NCC. Än är ingen efterträdare känd. Carlsson sitter kvar i rollen under uppsägningstiden fram till juli 2018.

  Innan Tomas Carlsson började på Sweco var han ansvarig för NCC:s svenska byggverksamhet.

  – Det känns som att komma hem. Jag ser mycket fram emot att leda NCC och ser en stor potential att utveckla verksamheten vidare, säger Tomas Carlsson.

  Fastighetsnytt skrev den 14 december att Tomas Carlsson var en av de hetaste kandidaterna till vd-posten på NCC.  

  – Under sina fem år på Sweco har Tomas lett utvecklingen från ett starkt nordiskt företag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Tomas har varit avgörande i Swecos framgångsrika utveckling vilket har resulterat i betydande aktieägarvärden. Jag har uppskattat att arbeta med Tomas och vill personligen tacka honom för hans insatser. Jag vill också önska Tomas lycka till med sin framtida karriär på NCC, säger Johan Nordström, styrelseordförande Sweco.

  Styrelsen har inlett processen med att utse en efterträdare.

  Fram till dess att Tomas Carlsson tillträder kommer tf vd i NCC, Håkan Broman, att sitta kvar.

  – Jag hoppas självklart att Tomas skall kunna starta tidigare än i sommar, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC.

   Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x