+
Bild: Malmö stad.
 • Rekordhögt bostadsbyggande i Malmö

  PUBLICERAD 2018-01-30 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-01-30 15:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö stad slog rekord i bostadsbyggandet under 2017. Siffrorna från det gångna året visar på byggstart av runt 4300 bostäder och att närmare 2600 bostäder stod klara för inflyttning. Dessutom blev detaljplaner för runt 4400 bostäder klara och vann laga kraft.

  – Det här är resultatet av flera års kraftsamling från staden, för att göra processerna kring byggandet smidigare och skapa goda förutsättningar genom planer och bygglov. För att hålla en fortsatt hög byggtakt, där fokus ligger på kvalitet och långsiktig hållbarhet som ger bra livsmiljöer, behöver vi fortsätta utveckla våra samverkansprocesser med fastighets- och byggbranschen och fördjupa vår dialog med malmöborna, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör.

  Bild: Malmö Stad.

  Vidare beviljades bygglov för 4900 bostäder. En ökning på 900 bostäder från föregående år och ett resultat som öppnar upp för ett stort antal byggstarter den kommande våren 2018. Redan inom de närmaste månaderna planeras uppstart av 2000 bostäder.

  Malmö stads utmaning framöver är att balansera tillväxten av bostäder med tillgången för hushåll med låga inkomster samt att minska hemlösheten. I januari antogs en handlingsplan för bostadsförsörjning i stadsbyggnadsnämnden, som nu väntar på beslut hos kommunfullmäktige.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Systemkrav bromsar byggandet

  Digitalt Missnöjet växer mot speciellt statliga aktörer inom byggbranschen som förespråkar en specifik mjukvara. Kritiker pekar på att det är konkurrenshämmande, kostnadsdrivande och går stick i stäv med både lagen om offentlig upphandling och internationella policys för branschen.

 • Blocken överens om RUFS 2050

  Nyheter Samtliga partier i Stockholms Landsting har nått en blocköverskridande överenskommelse om den nya regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS 205o.

 • Att etablera en etablering

  Business Arena Umeå De elintensiva företagen har på allvar fått upp ögonen för norra Sverige. Facebooks etablering i Luleå öppnade många dörrar och närmast ser det ut som att Northvolt drar igång bygget av sin stora batterifabrik i Skellefteå. Under Business Arena Umeå diskuterades hur man skapar förutsättningar för etableringar. Det konstaterades att ingen som får en etablering om man inte jobbar för det, och avsaknaden av bromsklossar är en stor fördel.

 • ANNONS
  • Datscha etablerar i Luleå

   Fastighetsmarknad – norr Diös hyr ut till Datscha på Varvsgatan i Luleå. Lokalen kommer rymma Datschas nya etablering Datscha Devnest, ett utvecklingscenter för molnbaserade lösningar för fastighetsinformation och fastighetsanalys.

  • Serneke bygger i Staffanstorp

   Bostäder - Syd Serneke ska uppföra 61 lägenheter och 10 radhus i Vikhem, i Staffanstorp med ett ordervärde på nästan 100 miljoner kronor. Beställare är Lernacken Projekt AB. 

 • Proposition för digital planprocess

  Bostäder, Valåret 2018 Regeringen lägger fram en proposition som ska ge staten rätt att meddela föreskrifter om standarder för kommunernas planprocesser. Syftet är ett få en med digital och samordnad process. 

 • ANNONS
 • Högtrycket håller i sig i Göteborg

  Fastighetsmarknad, Mipim, Väst Bristen på kontor i Göteborg har under flera år varit på tapeten, och med en hyreshöjning på sju procent förra året är marknaden fortsatt het.

 • Detaljplan för Tumba Skog antagen

  Bostäder På torsdagskvällen antog Botkyrkas kommunfullmäktige detaljplanen för 500-700 nya bostäder i Tumba Skog. Markområdet ägs av SHH Bostad tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x