+
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Oscar Properties. Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Oscar Properties.
 • Oscar bildar JV med Starwood

  PUBLICERAD 2018-01-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-19 10:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Oscar Properties och den internationella investmentjätten Starwood Capital har bildat ett joint venture kring utvecklingen av Oscars projekt Primus 1 på Lilla Essingen. Oscar äger 30 procent av det nya bolaget och Starwood resterande 70 procent. JV-bolaget tillträder fastigheten under första halvåret och byggstart beräknas ske under andra kvartalet 2019.

  Oscar Properties förvärvade fastigheten Primus 1 från Vasakronan i december 2014 och aviserade samband med det sin avsikt att utveckla fastigheten i samarbete med en finansiell partner. I ett pressmeddelande skriver Oscar Properties att tillsammans med höstens transaktioner där bolaget har likviderat fastigheter för cirka 2 miljarder kronor så gör den nya JV:n att man nu står stabilt i en bostadsmarknad i förändring, som det heter.

  ”Denna position skapar handlingsfrihet att kunna gå in i nya affärsmöjligheter, som naturligt öppnas i denna typ av marknad,” skriver man.

  Pangea har varit rådgivare, från ax till limpa, i affären.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Oscar Properties.