+
Illustration: Petter Furå.
 • Ny utredning om laddinfrastruktur

  PUBLICERAD 2018-01-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-23 20:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att göra en översyn av hur bristen på laddinfrastruktur längs större vägar kan avhjälpas.

  I uppdraget ingår att bedöma hur behovet av laddinfrastruktur längs större vägar förväntas utvecklas och analysera konsekvenserna av en utbyggnad av snabbladdare längs större vägar. Kostnaderna för uppdraget får inte överstiga fem miljoner kronor under 2018.

  Statens energimyndighet ska hjälpa Trafikverket i genomförandet av uppdraget, som ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 30 juni.

  Riksdagens mål är att transportsektorns växthusgasutsläpp från inrikes transporter, utom luftfart, ska minska med minst 70 procent fram till 2030. För att nå målet behövs effektivisering av hela transportsektorn samt effektiva åtgärder inom en rad områden och ökad tillgänglighet av laddstationer längs vägarna i hela landet.

  Regeringen har i budgetpropositionen för 2018 aviserat en översyn av laddinfrastrukturen längs större vägar. För dess genomförande har anslaget till Trafikverket höjts med fem miljoner kronor årligen fram till och med år 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x