+
Tomas Carlsson. Foto: Stefan Berg.
 • Kommentar: Rätt man för jobbet

  PUBLICERAD 2018-01-12 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-12 16:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Valet av Tomas Carlsson som ny vd på NCC är ett klokt val. Som Fastighetsnytt skrev den 14 december var han redan från början en av de starkaste kandidaterna för jobbet och sannolikt har han varit en av de första som NCC:s styrelse approacherade. Tomas Carlsson har under sina fem år på Sweco visat att han är en skicklig företagsledare som framgångsrikt har lett bolaget genom en kraftig expansionsfas. Det kan verka enkelt att driva ett bolag i medvind men så är det knappast och integration av olika verksamheter är alltid utmanande.

  NCC:s nya vd är en trevlig prick som utan tvekan har hårda nypor när det behövs och dessutom har han en gedigen kunskap om NCC efter alla sina år på bolaget. Han har ett tufft uppdrag framför sig, att hitta en modell för att återskapa lönsamheten i två av NCC:s viktigaste affärsområden och där kan det behövas en del hårda tag.

  Tomas Carlsson har en tuff uppgift framför sig men han är en rutinerad och företagsledare. NCC har starka ägare i ryggen och får Carlsson bara det stöd han behöver så kommer han att fått rätsida på skutan.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x