+
 • Nybyggnationsrekord inom logistik

  PUBLICERAD 2017-11-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-11-03 10:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Enligt statistik från Colliers ökade byggnationen inom logistiksegmentet ordentligt och visar det högsta resultatet sedan 2002.

  I statistiken redovisas nybyggnation av logistikfastigheter från 10 000 kvadratmeter och uppåt, som byggs i Sverige varje år. 24 byggnationer motsvarande cirka 600 000 kvadratmeter kommer att färdigställas i år vilket är ett nytt rekord, enligt Colliers. Stor-Göteborg toppar listan över flest antal färdigställda projekt samt mängden kvadratmeter.

  -Det har varit högtryck under 2016 och 2017 gällande förfrågningar på att bygga nytt. Samtidigt har flera aktörer på marknaden beslutat att uppföra logistikbyggnader på spekulation. Detta bidrar såklart till att rekordet kan nås och pekar på fortsatt hög efterfrågan på moderna logistikytor och en låg vakansgrad. Intresset på investerarmarknaden är lika stort men utbudet lågt i förhållande till efterfrågan. Bland de större transaktionerna märks bland annat DSV’s anläggning i Landskrona som förvärvades av Logistea och Rustas centrallager i Norrköping som efter utbyggnad omfattar hela 117 000 kvadratmeter, som i oktober månad förvärvades av norska Ness, Risan & Partners, kommenterar Christoffer Bladh Nord, projektledare Colliers Industri & Logistik.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x