+
 • Nybildat branch funding-bolag utmanar

  PUBLICERAD 2017-11-14 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-11-15 10:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Flera av den svenska fastighetsbranschens mest tongivande bolag bildar tillsammans bolaget Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag, SF Invest. Bland det nya bolagets delägare, vars syfte är ”att utveckla fastighetsbranschen” är Kungsleden, Wihlborgs, Wallenstam, Balder och Klövern. Det framgår av ett pressmeddelande från SF-Invest.

  Initialt står tio bolag bakom konsortiet och utöver de som nämnts ovan är Svenska Hus, Novi Real Estate, Midroc och Corem samt initiativtagaren till bolaget, Malmöbaserade fastighetsrådgivaren Croisette  Real Estate Partner. Croisettes grundare och vd Per Svensson sitter i SF Invests styrelse tillsammans med Sima Ghaemi, affärsutvecklare på Skanska, Lena Koerth, Head of Real Estate på Base2, Oscar Frånlund, affärsutvecklare på Klövern, och Marie Mannholt, kommunikationschef på Kungsleden.

  SF-Invest är ett ”branch funding-bolag” som ägs gemensamt av fastighetsbranschen och skall bidra till dess utveckling genom att tillföra nytänk och smarta lösningar för branschspecifika kringtjänster, som det heter i bolagets pressmeddelande. Ytterligare nya delägare kan tillkomma innan årsskiftet.

  I en kommentar säger Per Svensson att det är väldigt roligt att så många välrenommerade företag vill vara med och driva branschen framåt.

  – Det finns enorm potential som ligger latent i undermåliga kringtjänster, säger han.

  Hans kollega i bolagets styrelse, Sima Ghaemi, konstaterar att de flesta är överens om att fastighetsbranschen är konservativ.

  – Jag ser fram emot att vara delaktig i att driva på utvecklingen på ett mycket spännande sätt.

  Enligt Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden ser man positivt på initiativet i takt med att marknaden och kundernas behov förändras snabbt.

  – Att vi tillsammans utvecklar branschen och morgondagens tjänster, säger Biljana Pehrsson, Vd Kungsleden

  Marie Bucht, vd för Novi Real Estate säger i en kommentar att Novi Real Estate står för nytänkande och utvecklar smarta lösningar som ger en bättre affär för bolagets kunder.

  – För oss är det därför strategiskt viktigt att vara med i denna satsning, säger Marie Bucht.

  Av pressmeddelandet framgår att man redan har inlett utvecklingen av det första bolaget och den första kringtjänsten som kommer att lanseras strax efter årsskiftet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • C: Testa affordable housing i Stockholm

  Bostadsfrågan, Opinion Stora delar av Europa och OECD har omfattande satsningar på överkomliga bostäder, ”affordable housing”, något som Sverige saknar helt. Vi behöver erkänna att regeringen, liksom styret i Stockholm, inte levererat. Det uppenbara i Stockholm och Sverige är att lätta på dyra regleringar för att få ned kostnaderna i utbyte mot att en andel av de som byggs måste hyras ut till lägre hyror. 

 • Linda Rosen blir vd på Lindbäcks

  Norr, Rekrytering Linda Rosén blir vd på Lindbäcks Group AB. Hon kommer närmast från rollen som leancoach på företaget. 

 • Jesús Azpeitia till Tengbom

  Rekrytering Arkitektprofilen Jesús Azpeitia har rekryterats som kreativ ledare för Tengbom i Stockholm. Hans uppdrag är att stärka uttrycket och innovationen i gestaltningen.

 • ANNONS
  • Serneke miljoninvesterar i fjällanläggning

   Hotell Serneke investerar 10 miljoner kronor på Fjätervålen och blir därmed 40-procentiga ägare till fjällanläggningen. Det beslutades på en årsstämma i helgen.

  • Newsec får driftuppdrag

   Hotell Newsec har fått i uppdrag att sköta driften av Blue Hotel på Lidingö, Stockholm. Fokus i det nytecknade uppdraget ligger på teknisk service och drift av alla hotellets faciliteter, inklusive konferens och spa.

 • Miljardorder från Akademiska Hus

  Fastighetsmarknad, Forskning Akademiska Hus har givit NCC i uppdrag att bygga ut Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Ordervärdet uppgår till 915 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • JLL stärker upp retail i Göteborg

  Rekrytering Pernilla Andersson rekryteras till JLL:s kontor i Göteborg där hon ska arbeta med uthyrning av retail. Hon har enligt ett pressmeddelande från JLL många års erfarenhet av kvalificerad rådgivning kopplat till retail.

 • Oscar bildar JV med Starwood

  Bostäder Oscar Properties och den internationella investmentjätten Starwood Capital har bildat ett joint venture kring utvecklingen av Oscars projekt Primus 1 på Lilla Essingen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x