+
Rindö hamn Foto: Vasallen
 • Vasallen säljer i Vaxholm

  PUBLICERAD 2017-10-26 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det statliga fastighetsbolaget Vasallen säljer större delen av sitt bestånd av byggrätter, förvaltningsfastigheter och råmark på Rindö i Vaxholm till Tornstaden och Öckerö Maritime Center.

  – Kombinationen av Tornstaden med sin stora kompetens och stabilitet inom bostadsutveckling, för både hyres- och bostadsrätter, och Öckerö Maritime Center med sin breda förståelse för hamndrift och övrigt företagande inom marin verksamhet kommer att bli perfekt för Rindö hamns fortsatta utveckling, säger Fredrik Brehmer, vice vd Vasallen, i ett pressmeddelande.

  Det har varit viktigt för Vasallen att hitta en köpare som kan ta ansvar för hamnen och de förvaltningsdelar som inryms i området.

  – Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete kring Rindö hamns utveckling med Vaxholms stad, Öckerö Maritime Center, andra näringsidkare och boende på Rindö, säger Tornstadens koncernchef, Jan Edlund, i ett pressmeddelande.

  – Vi kan nu erbjuda rederierna på ostkusten samma möjligheter till kvalitativ och professionell säkerhetsutbildning som vi kunnat erbjuda rederier på västkusten under många år. På Rindö får vi också möjlighet att långsiktigt nyttja hamnen för vår verksamhet och samtidigt kunna verka för att boende och företag på Rindö får del av en väl fungerande och växande båthamn. Det känns mycket stimulerande, säger Janne Johansson, vd för Öckerö Maritime Center, i ett pressmeddelande.

  Tillträden kommer att ske successivt under 2018 och 2019, och Vasallen kommer fram till dess att vara kvar och färdigställa sina egna bostadsprojekt och infrastrukturarbeten.

  Redaktionen

  Fakta:
  Vasallen köpte det tidigare regementsområdet på Rindö från Fortifikationsverket 2005. Den första detaljplanen för bostäder i området antogs av Vaxholms stad under 2012, och den nya skärgårdsstadsdelen Rindö hamn har sedan dess växt fram i en allt snabbare takt. I dagsläget finns cirka 200 färdiga och inflyttade bostäder i området och ytterligare drygt 100 bostäder är sålda och under produktion. Området har också en stor hamn samt en rad näringsverksamheter som till exempel restaurang, ostmakeri, mikrobryggeri, båtverkstad, kajakcenter, båtcharter och utbildningscentra för sjöfart.
  Källa: Vasallen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Motstå marshmallows i frågan om naturreservaten

  Opinion Fler stadsnära naturreservat borde vara en prioritet för långsiktiga fastighetsägare och en självklarhet för alla politiska partier under kommande mandatperiod. Ändå har frågan hamnat i en för mig snedvriden debatt som riskerar att motverka våra gemensamma intressen. Det är dags att gå samman!

 • Consid expanderar i Sundsvall

  Uthyrning – norr Diös hyr ut ytterligare ytor i fastigheten Riksbankshallen i centrala Sundsvall till IT-bolaget Consid. Consid är befintlig hyresgäst i fastigheten och senast i höst expanderade man till nya ytor i huset.

 • Nytt vårdboende i Danderyd

  Fastighetsmarknad Vectura Fastigheter bygger nytt vård- och omsorgsboende i Danderyds kommun. Äldreboendet består av 65 lägenheter där Aleris Omsorg bedriver verksamheten. Byggstart är planerad till hösten 2019.

 • ANNONS
 • Nya studentbostäder i Stockholm

  Bostäder Veidekke bygger 107 nya studentbostäder i Hägersten i södra Stockholm. Projektet sker som totalentreprenad med ett ordervärde på 127 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Structor startar nytt bolag

  Nyheter Amela Muhovic och Per-Erik Knapp startar nytt bolag inom Structor. Bolaget har inriktning på projekt-och byggledning, besiktning inom bygg- och anläggning samt projektringsledning. Verksamheten kommer bedrivas i hela Uppland med utgångspunkt i Uppsala.

 • Victoria Park stoppar samarbete

  Fastighetsmarknad väst Victoria Park avbryter sitt samarbete med den entreprenör i Göteborg som av polisen misstänks ha kopplingar till kriminell verksamhet. Detta trots att bolaget inte har hittat några konkreta bevis.  

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x