+
Rindö hamn Foto: Vasallen
 • Vasallen säljer i Vaxholm

  PUBLICERAD 2017-10-26 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-10-26 16:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det statliga fastighetsbolaget Vasallen säljer större delen av sitt bestånd av byggrätter, förvaltningsfastigheter och råmark på Rindö i Vaxholm till Tornstaden och Öckerö Maritime Center.

  – Kombinationen av Tornstaden med sin stora kompetens och stabilitet inom bostadsutveckling, för både hyres- och bostadsrätter, och Öckerö Maritime Center med sin breda förståelse för hamndrift och övrigt företagande inom marin verksamhet kommer att bli perfekt för Rindö hamns fortsatta utveckling, säger Fredrik Brehmer, vice vd Vasallen, i ett pressmeddelande.

  Det har varit viktigt för Vasallen att hitta en köpare som kan ta ansvar för hamnen och de förvaltningsdelar som inryms i området.

  – Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete kring Rindö hamns utveckling med Vaxholms stad, Öckerö Maritime Center, andra näringsidkare och boende på Rindö, säger Tornstadens koncernchef, Jan Edlund, i ett pressmeddelande.

  – Vi kan nu erbjuda rederierna på ostkusten samma möjligheter till kvalitativ och professionell säkerhetsutbildning som vi kunnat erbjuda rederier på västkusten under många år. På Rindö får vi också möjlighet att långsiktigt nyttja hamnen för vår verksamhet och samtidigt kunna verka för att boende och företag på Rindö får del av en väl fungerande och växande båthamn. Det känns mycket stimulerande, säger Janne Johansson, vd för Öckerö Maritime Center, i ett pressmeddelande.

  Tillträden kommer att ske successivt under 2018 och 2019, och Vasallen kommer fram till dess att vara kvar och färdigställa sina egna bostadsprojekt och infrastrukturarbeten.

  Redaktionen

  Fakta:
  Vasallen köpte det tidigare regementsområdet på Rindö från Fortifikationsverket 2005. Den första detaljplanen för bostäder i området antogs av Vaxholms stad under 2012, och den nya skärgårdsstadsdelen Rindö hamn har sedan dess växt fram i en allt snabbare takt. I dagsläget finns cirka 200 färdiga och inflyttade bostäder i området och ytterligare drygt 100 bostäder är sålda och under produktion. Området har också en stor hamn samt en rad näringsverksamheter som till exempel restaurang, ostmakeri, mikrobryggeri, båtverkstad, kajakcenter, båtcharter och utbildningscentra för sjöfart.
  Källa: Vasallen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x