+
Erik Wikerstål. Foto: Tengbom.
 • Tengbom förvärvar Wikerstål Arkitekter

  PUBLICERAD 2017-10-03 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-03 09:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tengbom förvärvar Wikerstål Arkitekter med åtta anställda.

  – Få svenska kvarvarande kontor har lagt en så gedigen grund för svensk arkitektur som Tengbom. Jag känner mig stolt och mycket motiverad till att vara med och bidra till både restaureringen och utvecklingen av denna skatt och mer därtill, säger Erik Wikerstål, grundare och vd.

  Enligt Johanna Frelin, vd på Tengbom, har Wikerstål gjort sig ett namn genom att applicera strikt modern arkitektur på den äldre.

  – Det är ett attraktivt förhållningssätt och blir ett fint tillägg, såväl som en bra utveckling för Tengbom inom området för restaurering, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

  Erik Wikerstål grundade Wikerstål Arkitekter 1977 och är idag slottsarkitekt för Kalmar slott, Varbergs fästning och Borgholms slottsruin, samt domkyrkoarkitekt för Lunds domkyrka. 2011 invaldes Erik i Konstakademin. Det mest aktuella projekt är renoveringen av Nationalmuseum i Stockholm, där Wikerstål är en av arkitekterna.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x