+
Jacob Torell, VD Next Step, Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter och Jan-Olof Jacke, Sverige VD AstraZeneca. Fotograf Fredrik Persson.
 • Satsar 3,5 miljarder på arena för Life Science

  PUBLICERAD 2017-10-12 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-10-12 17:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  Next Step och Vectura Fastigheter bygger ny arena för Life Science och Innovation i samverkan med AstraZeneca i Mölndal.

   Next Step och Vectura Fastigheter, ett helägt dotterbolag till Patricia Industries, står bakom en satsning på ett nytt Life Science-kluster. Det är fastigheten Tingshuset 13 i Mölndal som förvärvats från AstraZeneca som byggs ut till en internationell forskningsarena. Planen är att skapa och utveckla 100 000 kvadratmeter för kommersiella ytor och innovativa arbetsplatser. Investeringen uppskattas till cirka 3,5 miljarder kronor.

  Byggstart planeras under 2019 och klustret kommer i en första fas att utvecklas under en tio-årsperiod. Första inflyttning är planerad till 2021 och till år 2030 beräknas området ha fått ett tillskott på närmare 7 000 arbetsplatser.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Jacob Torell, VD Next Step, Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter och Jan-Olof Jacke, Sverige VD AstraZeneca. Fotograf Fredrik Persson.