+
 • Per Lindblad ny vd på bank

  PUBLICERAD 2017-10-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Landshypotek Bank har utsett Per Lindblad, som varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, som ny vd. Han kommer närmast från SEB.

  – Styrelsen är glad att rekrytera honom som ny vd. Hans långa erfarenhet från fastigheter och bank är en utmärkt grund för att leda vår bank framöver, säger styrelseordförande Henrik Toll i ett pressmeddelande.Banken har till huvuduppgift att finansiera Sveriges jord- och skogsbrukare, men erbjuder numera sparande för alla och bolån till husägare utanför storstäderna.– Jag har jobbat med utveckling av bank och fastigheter i hela mitt yrkesliv och har samtidigt bakgrund och intresse inom jord och skog. Landshypotek Bank är i en spännande utvecklingsresa och det ska bli kul att leda en av Sveriges största nischbanker i nästa steg i utvecklingen, säger Per Lindblad.Catharina Åbjörnsson Lindgren fortsätter som tillförordnad vd fram tills dess att Lindblad tillträder i februari.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x