+
Brunnshög Foto: Lunds kommun
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  PUBLICERAD 2017-10-20 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

  – Det händer mycket i Lund, nu är centrala Brunnshög färdigt att börja bygga med handel, service och nästan 1 000 nya bostäder, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden i Lund, i ett pressmeddelande.

  Brunnshög får en stadsdelspark och ett centrum med torg vid spårvägshållplatsen. Planerna gör det möjligt att bygga bostäder, kontor, handel och service. Mark har redan anvisats till bland annat ICA, Veidekke, Wästbygg och Sydö Property.

  – Första spadtaget för Brunnshög togs i oktober med tre spännande projekt som banar väg för en positiv utveckling av Lunds kommuns nya stadsdel. I kommande etapp är innovativa lösningar för ett smart boende och vardag på agendan. Det sker många intressanta initiativ och samtal mellan innovationsbolag, byggherrar och kommunen, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör, i ett pressmeddelande.

  Sju stadsdelskvarter med både flerfamiljshus och radhus planeras i de så kallade parkkvarteren, nära stadsdelsparken Nobelparken.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x