+
Diagram: Malmö Stad
 • Malmö höjer byggprognos

  PUBLICERAD 2017-10-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö skriver upp prognosen för hur många bostäder som väntas byggas under 2017 – totalt 4 000 bostäder väntas stå klara fram till årsskiftet. Det visar årets andra tertialrapport om bostadsplanering och byggande i Malmö stad, som redovisades för stadsbyggnadsnämnden på torsdagen.

  I nuläget finns över 2 000 bostäder som har beviljats bygglov under 2017 som ännu inte påbörjats, men som är på gång att byggstarta inom de närmaste månaderna. I siffrorna ingår både nyproduktion och ombyggnad, även specialbostäder och tillfälliga bostäder. Det finns kapacitet för över 50 000 nya bostäder i Malmös översiktsplan enligt rapporten.

  – Det är glädjande att intresset för att bygga i Malmö fortsätter. Det byggs historiskt mycket och därför är det extra viktigt att det också byggs bra. Det är nu vi lägger grunden för den hållbara staden, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Redan nu har fler bygglov beviljats än för hela 2016.

  – Ska framtidens Malmö vara en bra stad, för alla invånare, måste vi säkerställa att det finns bostäder till alla. Det är en förutsättning både socialt och ekonomiskt. Att 4 000 bostäder byggstartar i år är därför både glädjande och viktigt, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x