+
Hackås föreningshus. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder.
 • Krook & Tjäder öppnar Östersundskontor

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitektbolaget Krook & Tjäder öppnar ett nytt kontor i Östersund. En första byggnad är nu på gång, och fyra personer har anställts.

  Bakgrunden ligger i att Hackås föreningshus brann ner till grunden 2016 – något som uppmärksammades av en av Krook & Tjäders anställda – Lisa Karlsson med rötter i Jämtland. Hon tyckte att huvudkontoret i Göteborg borde sätta ihop en skiss för ett nytt föreningshus, något som sedan också gjordes.

  Lisa Karlsson är numera kontorschef på det nya kontoret.

  – Ägarna till huset är föreningarna, vilket bygger på ideellt arbete och det var något vi fick ta med i planeringen och bygget av huset, säger hon.

  Det nya kontoret startades upp i samarbete med huvudkontoret i Göteborg.

  – Det som började som ett pro bono-projekt växte till ett nytt kontor. Vi vill växa organiskt med styrkan i vår samlade kompetens inom koncernen, vilket gör att vi kan etablera oss även på mindre orter, säger Johan von Wachenfeldt koncern-vd.

  Idag består Östersundskontoret av tre arkitekter och en byggnadsingenjör och fler är på väg in.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Kicki Björklund: Låt hyresgästerna visa vägen

  Krönikor, Valåret 2018 Att bidra till utvecklingen av stadens utsatta områden är ett av fastighetsbranschens absolut viktigaste uppdrag. Som fastighetsägare har vi en direkt påverkan på de miljöer vi verkar i och har därför skyldighet att ta vår del av ansvaret. Men ska det bli skillnad på riktigt måste de boende involveras – hela vägen.  

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Transaktioner - Syd Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Carlsberg hyr lokal av Castellum

  Logistik/Lager Carlsberg Sverige tecknar avtal om en lagerlokal i Rosersberg, strax utanför Stockholm. ”Det är jätteroligt”, säger Anders Hägglund, affärsområdeschef på Castellum.

 • ANNONS
 • Hufvudstaden hyr ut i Göteborg

  Uthyrning väst Hufvudstaden etablerar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg. Uthyrningen omfattar 1500 kvadratmeter och galleriet slår upp dörrarna den 16 mars 2018. Det är företaget Nordic Exhibitions och Event AB som ligger bakom satsningen. 

 • ANNONS
 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Valåret 2018 Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Riksbyggen växer inom förvaltning

  Fastighetsmarknad, Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar därmed affärsområdet fastighetsförvaltning. Det förvärvade bolaget förvaltar 450 bostadsrättsföreningar framför allt i Stockholm. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x