+
Hackås föreningshus. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder.
 • Krook & Tjäder öppnar Östersundskontor

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitektbolaget Krook & Tjäder öppnar ett nytt kontor i Östersund. En första byggnad är nu på gång, och fyra personer har anställts.

  Bakgrunden ligger i att Hackås föreningshus brann ner till grunden 2016 – något som uppmärksammades av en av Krook & Tjäders anställda – Lisa Karlsson med rötter i Jämtland. Hon tyckte att huvudkontoret i Göteborg borde sätta ihop en skiss för ett nytt föreningshus, något som sedan också gjordes.

  Lisa Karlsson är numera kontorschef på det nya kontoret.

  – Ägarna till huset är föreningarna, vilket bygger på ideellt arbete och det var något vi fick ta med i planeringen och bygget av huset, säger hon.

  Det nya kontoret startades upp i samarbete med huvudkontoret i Göteborg.

  – Det som började som ett pro bono-projekt växte till ett nytt kontor. Vi vill växa organiskt med styrkan i vår samlade kompetens inom koncernen, vilket gör att vi kan etablera oss även på mindre orter, säger Johan von Wachenfeldt koncern-vd.

  Idag består Östersundskontoret av tre arkitekter och en byggnadsingenjör och fler är på väg in.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Batterifabrik till Skellefteå

  Norr, Samhälle Northvolt meddelar att kampen mellan Skellefteå och Västerås om tillverkningen av lithium-jon batterier slutar med delat ansvar. Fabriken förläggs i Skellefteå medan huvuddelen av forskning och utveckling sker i Västerås.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

 • ANNONS
  • Ny finanschef på Real Holding

   Rekrytering Lars-Olof Olsten, diplomerad ekonom, tillträdde som CFO för Real Holding den första oktober. ”Med hans erfarenhet, kunskap och nätverk börjar vi lägga grunden för Real 2.0.”, säger vd Anna Weiner Jiffer.

  • Per Lindblad ny vd på bank

   Rekrytering Landshypotek Bank har utsett Per Lindblad, som varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, som ny vd. Han kommer närmast från SEB.  ”Hans långa erfarenhet från fastigheter är en utmärkt grund”, säger styrelseordförande.

 • Ny affärsenhetschef för JM Bostad Riks

  Rekrytering Susanne Persson efterträder Sören Bergström som ansvarig för affärsenhet JM Bostad Riks i JMs koncernledning.

 • ANNONS
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  Fastighetsmarknad Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige. Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson, bland annat tidigare vd för ICA Fastigheter. 

 • Högre hyra för tiotusentals hushåll

  Bostäder - Syd Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och MKB är klara och resulterade i en hyreshöjning på 1,02 procent för cirka 22 500 hushåll i Malmö. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x