+
Mikael Andersson och Per Wange. Foto: Humlegården.
 • Humlegården testar nytt på ekonomisidan

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Humlegården ersätter rollen som CFO med två tjänster. Per Wange, idag tillförordnad CFO, blir därmed ekonomichef. Man rekryterar också Mikael Andersson som finanschef.

  Det var i maj som Humlegårdens dåvarande CFO Anna-Karin Hag meddelade att hon lämnar bolaget. Per Wange tog vid som tillförordnad, men nu väljer man alltså en ny lösning istället för att rekrytera en direkt ersättare.

  – Ekonomi- och finansfunktionen är var för sig viktiga grundbultar och med Per och Mikael följer lång erfarenhet inom dessa områden. Vi strävar efter att arbeta som ett börsfähigt bolag avseende såväl rapportering som finansiering och genom den nya rollfördelningen kommer vi att få ännu bättre utväxling i detta arbete säger Anneli Jansson, Vd, Humlegården.

  Per Wange kommer som ekonomichef att ansvara för hela ekonomifunktionen inklusive IT.

  Mikael Andersson, som november tillträder som finanschef, kommer närmast från en egen konsultverksamhet med fokus på finansfrågor, där Humlegården sedan februari 2016 har varit en av uppdragsgivarna. Han har även arbetat på Vasakronan, bland annat med ansvar för bolagets upplåning.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x