+
Martin Hofverberg, boendeekonom Hyresgästföreningen. Foto: Hyresgästföreningen
 • Hofverberg till Hyresgästföreningen

  PUBLICERAD 2017-10-09 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 12:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Företagsekonomen Martin Hofverberg har anställts som ny boendeekonom i Hyresgästföreningen, där han tidigare varit förhandlingsstrateg för Region Stockholm. Han kommer närmast från rollen som borgarrådssekreterare på Bostads- och demokratiroteln.

  -En tydlig och genomtänkt bostadspolitik är nyckeln till utveckling för hela samhället. En fungerande arbetsmarknad kräver att det finns bostäder med rimliga hyror som människor har råd att efterfråga, säger han i ett pressmeddelande.

  Rekryteringen är ett steg för att bidra till att bredda det bostadspolitiska samtalet och sätta fokus på fler aspekter än enbart ägandet.

  – Med en generös kreditgivning, låga räntor, omfattande urbanisering och rusande fastighetsvärden har vi på senare år fått en debatt som kretsar kring enbart det ägda boendets ekonomiska förtjänster. Allt för sällan beskrivs hur politiska och ekonomiska beslut påverkar vardagen för människor som bor i hyresrätt. Det vill jag bidra till att förändra.

  Martin Hofverberg tillträdde den nyinrättade tjänsten första oktober.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Kicki Björklund: Låt hyresgästerna visa vägen

  Krönikor, Valåret 2018 Att bidra till utvecklingen av stadens utsatta områden är ett av fastighetsbranschens absolut viktigaste uppdrag. Som fastighetsägare har vi en direkt påverkan på de miljöer vi verkar i och har därför skyldighet att ta vår del av ansvaret. Men ska det bli skillnad på riktigt måste de boende involveras – hela vägen.  

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Transaktioner - Syd Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Carlsberg hyr lokal av Castellum

  Logistik/Lager Carlsberg Sverige tecknar avtal om en lagerlokal i Rosersberg, strax utanför Stockholm. ”Det är jätteroligt”, säger Anders Hägglund, affärsområdeschef på Castellum.

 • ANNONS
 • Hufvudstaden hyr ut i Göteborg

  Uthyrning väst Hufvudstaden etablerar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg. Uthyrningen omfattar 1500 kvadratmeter och galleriet slår upp dörrarna den 16 mars 2018. Det är företaget Nordic Exhibitions och Event AB som ligger bakom satsningen. 

 • ANNONS
 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Valåret 2018 Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Riksbyggen växer inom förvaltning

  Fastighetsmarknad, Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar därmed affärsområdet fastighetsförvaltning. Det förvärvade bolaget förvaltar 450 bostadsrättsföreningar framför allt i Stockholm. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x