+
En av fastigheterna i Gävle. Foto: Heimstaden.
 • Heimstaden och FastPartner köper av varandra

  PUBLICERAD 2017-10-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-31 13:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden säljer tre kommersiella fastigheter i Uppsala till FastParnter, som i sin tur säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till Heimstaden.

  – Med denna affär så fortsätter vi att renodla vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle , säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

  Fastighetsvärdet för de tre kommersiella fastigheterna i Uppsala, som består av cirka 29 000 kvadratmeter uthyrbar yta, uppgår till 480 miljoner kronor, medan priset för de fem fastigheterna i Gävle, med 125 lägenheter, uppgår till 130 miljoner kronor.

  – Vi är nöjda med att kunna förvärva tre kommersiella fastigheter och stärka vår position i Uppsala, säger Svante Hedström, fastighetschef på Fastpartner.

  Tillträde kommer att ske den 30 november.

  Pangea Property Partners har haft uppdrag att avyttra de kommersiella fastigheterna på Heimstadens vägnar. Båda transaktioner har genomförts som bolagsaffär.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Motstå marshmallows i frågan om naturreservaten

  Opinion Fler stadsnära naturreservat borde vara en prioritet för långsiktiga fastighetsägare och en självklarhet för alla politiska partier under kommande mandatperiod. Ändå har frågan hamnat i en för mig snedvriden debatt som riskerar att motverka våra gemensamma intressen. Det är dags att gå samman!

 • Consid expanderar i Sundsvall

  Uthyrning – norr Diös hyr ut ytterligare ytor i fastigheten Riksbankshallen i centrala Sundsvall till IT-bolaget Consid. Consid är befintlig hyresgäst i fastigheten och senast i höst expanderade man till nya ytor i huset.

 • Nytt vårdboende i Danderyd

  Fastighetsmarknad Vectura Fastigheter bygger nytt vård- och omsorgsboende i Danderyds kommun. Äldreboendet består av 65 lägenheter där Aleris Omsorg bedriver verksamheten. Byggstart är planerad till hösten 2019.

 • ANNONS
 • Nya studentbostäder i Stockholm

  Bostäder Veidekke bygger 107 nya studentbostäder i Hägersten i södra Stockholm. Projektet sker som totalentreprenad med ett ordervärde på 127 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Structor startar nytt bolag

  Nyheter Amela Muhovic och Per-Erik Knapp startar nytt bolag inom Structor. Bolaget har inriktning på projekt-och byggledning, besiktning inom bygg- och anläggning samt projektringsledning. Verksamheten kommer bedrivas i hela Uppland med utgångspunkt i Uppsala.

 • Victoria Park stoppar samarbete

  Fastighetsmarknad väst Victoria Park avbryter sitt samarbete med den entreprenör i Göteborg som av polisen misstänks ha kopplingar till kriminell verksamhet. Detta trots att bolaget inte har hittat några konkreta bevis.  

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x