+
En av fastigheterna i Gävle. Foto: Heimstaden.
 • Heimstaden och FastPartner köper av varandra

  PUBLICERAD 2017-10-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-31 13:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden säljer tre kommersiella fastigheter i Uppsala till FastParnter, som i sin tur säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till Heimstaden.

  – Med denna affär så fortsätter vi att renodla vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle , säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

  Fastighetsvärdet för de tre kommersiella fastigheterna i Uppsala, som består av cirka 29 000 kvadratmeter uthyrbar yta, uppgår till 480 miljoner kronor, medan priset för de fem fastigheterna i Gävle, med 125 lägenheter, uppgår till 130 miljoner kronor.

  – Vi är nöjda med att kunna förvärva tre kommersiella fastigheter och stärka vår position i Uppsala, säger Svante Hedström, fastighetschef på Fastpartner.

  Tillträde kommer att ske den 30 november.

  Pangea Property Partners har haft uppdrag att avyttra de kommersiella fastigheterna på Heimstadens vägnar. Båda transaktioner har genomförts som bolagsaffär.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x