+
Bild: Fabege.
 • Fabege anlitar Skanska i Sjöstaden

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-11 08:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege uppför just nu fastigheten Hammarby Terrassen i Hammarby Sjöstad. Nu har man tecknat ett samarbetsavtal med Skanska som entreprenör.

  I somras stod det klart att företaget Goodbye Kansas blir hyresgäst i det nya huset. Bygget drog igång i början av september i år och just nu pågår markförberedande arbeten och grundläggningsarbeten.

  – Fabege växer, fler projekt är på gång och vi är angelägna om att få arbeta med entreprenörer som prioriterar områden som är viktiga för oss och som kan möta våra högt ställda krav, säger Klas Holmgren, chef för Projekt och Förädling Fabege.

  Skanska kommer att börja bygga i februari 2018 om allt går som planerat och byggnaden ska vara klar sommaren 2019.

  – Projektet ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige.

  Kontoret är drygt 5 200 kvadratmeter stor, och hyresgästen kommer själva att disponera huset. Goodbye Kansas jobbar inom animation och spelindustrin, och huset kommer bland annat innehålla en filminspelningsstudio.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x