+
Eva Landén är vd på Corem. Foto: Corem.
 • Corem gör affärer med Arnhult-bolag

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Corem har gjort två affärer med närstående bolag inom den så kallade Arnhults-sfären. Dels har man gjort en bytesaffär med Klövern, där huvudägaren Rutger Arnhult är vd, dels har man köpt en fastighet i Jönköping av ett dotterbolag till Arnhults investmentbolag M2 Asset Management.

  I bytesaffären köper Corem tre fastigheter i Stockholmsområdet samt en tomträtt till ett underliggande fastighetsvärde om 238 miljoner kronor och säljer tre fastigheter i Norrköping samt en tomträtt i Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 152 miljoner kronor. Mellanskillnaden regleras kontant.

  Av M2 Asset Managements dotterbolag LC Development Fastigheter köper man sedan en logistikanläggning, under uppförande, i Torsvik strax söder om Jönköping. Fastigheten är fullt uthyrd till Dagab och kommer att användas som kyllager för matvaror. Underliggande fastighetsvärde är 126 miljoner kronor och fastigheten tillträds vid färdigställande som beräknas ske i mars 2018.

  Då båda transaktionerna betraktas som närståendetransaktioner måste Corems bolagsstämma godkänna dem. Klövern bedöms inte behöva kalla till bolagsstämma på grund av hur liten bytesaffären är i förhållande till bolagets balansräkning.

  Det framgår av pressmeddelanden.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Batterifabrik till Skellefteå

  Norr, Samhälle Northvolt meddelar att kampen mellan Skellefteå och Västerås om tillverkningen av lithium-jon batterier slutar med delat ansvar. Fabriken förläggs i Skellefteå medan huvuddelen av forskning och utveckling sker i Västerås.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

 • ANNONS
  • Ny finanschef på Real Holding

   Rekrytering Lars-Olof Olsten, diplomerad ekonom, tillträdde som CFO för Real Holding den första oktober. ”Med hans erfarenhet, kunskap och nätverk börjar vi lägga grunden för Real 2.0.”, säger vd Anna Weiner Jiffer.

  • Per Lindblad ny vd på bank

   Rekrytering Landshypotek Bank har utsett Per Lindblad, som varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, som ny vd. Han kommer närmast från SEB.  ”Hans långa erfarenhet från fastigheter är en utmärkt grund”, säger styrelseordförande.

 • Ny affärsenhetschef för JM Bostad Riks

  Rekrytering Susanne Persson efterträder Sören Bergström som ansvarig för affärsenhet JM Bostad Riks i JMs koncernledning.

 • ANNONS
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  Fastighetsmarknad Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige. Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson, bland annat tidigare vd för ICA Fastigheter. 

 • Högre hyra för tiotusentals hushåll

  Bostäder - Syd Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och MKB är klara och resulterade i en hyreshöjning på 1,02 procent för cirka 22 500 hushåll i Malmö. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x