+
Eva Landén är vd på Corem. Foto: Corem.
 • Corem gör affärer med Arnhult-bolag

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Corem har gjort två affärer med närstående bolag inom den så kallade Arnhults-sfären. Dels har man gjort en bytesaffär med Klövern, där huvudägaren Rutger Arnhult är vd, dels har man köpt en fastighet i Jönköping av ett dotterbolag till Arnhults investmentbolag M2 Asset Management.

  I bytesaffären köper Corem tre fastigheter i Stockholmsområdet samt en tomträtt till ett underliggande fastighetsvärde om 238 miljoner kronor och säljer tre fastigheter i Norrköping samt en tomträtt i Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 152 miljoner kronor. Mellanskillnaden regleras kontant.

  Av M2 Asset Managements dotterbolag LC Development Fastigheter köper man sedan en logistikanläggning, under uppförande, i Torsvik strax söder om Jönköping. Fastigheten är fullt uthyrd till Dagab och kommer att användas som kyllager för matvaror. Underliggande fastighetsvärde är 126 miljoner kronor och fastigheten tillträds vid färdigställande som beräknas ske i mars 2018.

  Då båda transaktionerna betraktas som närståendetransaktioner måste Corems bolagsstämma godkänna dem. Klövern bedöms inte behöva kalla till bolagsstämma på grund av hur liten bytesaffären är i förhållande till bolagets balansräkning.

  Det framgår av pressmeddelanden.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x