+
 • Concents strukturaffär genomförd

  PUBLICERAD 2017-10-13 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-13 16:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det krisdrabbade bostadsutvecklingsbolaget Concent meddelade på fredagen att man genomfört den strukturaffär som bolagets tidigare ägare initierade förra hösten i syfte att rädda bolaget. Affären innebär att bolaget avyttrar stora delar av sin projektportfölj till bolaget Grundingen Fastighets AB och samtidigt konverteras obligationer till värde om 250 miljoner kronor till nyemitterade aktier i Grundingen, samt att fordringsägare till Concent konverterar sina fordringar på bolaget till eget kapital i Grundingen.

  Concent behåller projekten Barents Center och Mantorps Ängar i Linköping, enligt ett pressmeddelande. I en kommentar säger vd:n och huvudägaren Björn Sahlström att bolaget nu står inför inspirerande utmaningar.

  – Vi är mycket glada att strukturaffären idag genomförts. Vi kan nu fokusera på kvarvarande projekt samt det utredningsarbete som pågår för att klargöra de mellanhavanden som resulterat i den situation som föranlett strukturaffären.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x