+
Benny Thögersen. Foto: Catena. Benny Thögersen, vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena lägger 145 miljoners bud på Klockarbäcken

  PUBLICERAD 2017-10-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-03 07:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena har lagt ett bud på samtliga aktier i det onoterade logistikbolaget Klockarbäcken, ett bolag som är sprungit ut Catellas förmögenhetsförvaltning och ägs av Catellas kunder. Klockarbäcken äger två logistikfastigheter, en i Umeå och en i Vaggeryd, som sammanlagt omfattar cirka 40 000 kvadratmeter och värderades till 274 miljoner kronor enligt extern värdering vid halvårsskiftet.

  Enligt ett pressmeddelande från Catena meddelar samtliga aktieägare i Klockarbäckens styrelse, inklusive bolagets två största ägare, att de avser acceptera budet som enligt Fastighetsnytts beräkningar ligger på 145,2 miljoner kronor. Catena bjuder 15 nyemitterade aktier i bolaget för varje 20 aktier i Klockarbäcken och avser emittera 990 000 nya aktier vilket är inom ramen för det bemyndigande man har fått av sin bolagsstämma i april. Budet värderar varje aktie i Klockarbäcken till cirka 110 kronor, givet Catena-aktiens marknadsvärde över en tiodagarsperiod.

  I en kommentar säger vd Benny Thögersen att genom förvärvet så får Catena en ökad närvaro i logistiklägen man prioriterar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Benny Thögersen. Foto: Catena.