+
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  PUBLICERAD 2017-10-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-18 21:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment, där 200 kunder och partners tecknat aktier. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige.

  Det nybildade bolaget, med KF Fastigheters tidigare vd Bernt-Olof Gustafsson som styrelseordförande, tecknade förra sommaren avtal med Granen om förvärv av de 72 handelsfastigheterna, belägna i 68 sydsvenska kommuner.

  – I emissionen såg vi ett stort intresse från privatpersoner men även från institutionella investerare i fastighetssektorn och dagligvaruhandeln, säger Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige.

  Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson som bland annat har en bakgrund som vd för ICA Fastigheter.

   

  Catella Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare och arrangör i transaktionen och har i samarbete med Catella Bank och ABG Sundal Collier genomfört kapitalanskaffningen om 355 miljoner kronor samt arrangerat skuldfinansieringen.

  Tre Kronor Property Investment har genom emissionen tillförts cirka 200 nya aktieägare och efter fullföljt förvärv är avsikten att notera aktien på Nasdaq First North i Stockholm.

  – Bolaget blir det första publika bolaget som erbjuder investerare en unik möjlighet att ta del av ett segment som hittills främst varit förbehållet större institutionella investerare, säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare för transaktionen på Catella.

  Catella Asset Management, som lanserar sin svenska verksamhet i samband med detta uppdrag, kommer tillsammans med Michael Johansson ansvara för förvaltningen av fastigheterna.

  – Vi kommer att ha en tät dialog med våra hyresgäster för att sätta oss in deras utvecklingsplaner. Potentialen framåt ligger i att som en aktiv fastighetsägare vara ett stöd till våra hyresgästers verksamhet vilket bygger värde både för dem och våra aktieägare, säger Michael Johansson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x