+
Bild: Vacse.
 • Bygger ny tingsrätt i Sollentuna

  PUBLICERAD 2017-10-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-12 15:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vacse bygger en ny byggnad för Attunda tingsrätt i Sollentuna – nästan 15 000 kvadratmeter stor. Investeringen beräknas till cirka 700 miljoner kronor.

  Vid ett regeringssammanträde förra veckan lämnade regeringen sitt medgivande till ett ingå ett 25-årigt hyresavtal för den nya domstolsbyggnden, som kommer att ägas och förvaltas av Vacse.

  Domstolsverket och Kriminalvården kommer att hyra drygt 9 000 kvadratmeter.

  Byggnaden benämns Färgskrapan och beräknas vara färdigställd under våren 2020. Domstolsverkets och Kriminalvårdens lokaler kommer bland annat innehålla förhandlingssalar, säkerhetssalar, utbildningslokaler och omkring 150 – 200 nya arbetsplatser.

  På markplanet ska Färgskrapan även innehålla publika verksamheter som butiker och caféer. De översta våningsplanen kommer hyras ut som kontor för andra hyresgäster.

  – Detta är en milstolpe i Vacses historia och vi är mycket glada över att i ett sådant nära samarbete med Domstolsverket uppföra denna byggnad som är unik i sitt slag, säger Fredrik Linderborg, vd för Vacse.

  Entreprenör för projektet är under upphandling enligt LOU och byggstart sker inom kort.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x