+
Brunna i Upplands-Bro. Illustration: NCC
 • Brunna logistikpark växer

  PUBLICERAD 2017-10-18 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efterfrågan på logistiklokaler i Brunna, Upplands-Bro, är stor. NCC hyr ut 4 100 nya kvadratmeter till Engelmanns och Cosentino, vilket inleder etableringen av en fjärde miljöcertifierad logistikbyggnad.

  – Vi valde Brunna för att NCC gav oss bäst möjligheter att anpassa lokalerna till vår verksamhet som hanterar stora tunga stenskivor. Men också för att området är snyggt, håller hög kvalitet och ligger strategiskt, även när vi ska bjuda in arkitekter och återförsäljare från Stockholm, östra och norra Sverige till vårt showroom i lokalerna, säger Pierre Wernlundh, vd Cosentino Scandinavia, i ett pressmeddelande.

  Engelmanns Sweden flyttar från trånga lokaler till cirka 1 500 kvadratmeter i Brunna med ett modernt kyllager och lokaler för livsmedelsförpackning.

  – Tillsammans med hyresgästerna utvecklar vi lagerlokaler i Brunna utan de begränsningar gamla lokaler har. De har högt i tak, hållfasta golv, rätt pelarindelning och låga energikostnader. På så vis får hyresgästen effektiva flöden i en miljöklassad miljö, säger Andreas Wik, regionchef på NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

  Projektet Lyckobrunnen är klart för inflyttning i september 2018 och fastigheten miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM, vilket nästan halverar energianvändningen jämfört med äldre logistikbyggnader. Den blir NCC:s fjärde logistikfastighet i Brunna. där några hyresgäster är Zalando och Edström Logistics. Läget nära Stockholm, intill E18 gör det lättillgängligt för leveranser, kunder och medarbetare.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x