+
BoStad2021 Illustration: Stena Fastigheter
 • Stena Fastigheter bygger i Göteborg

  PUBLICERAD 2017-09-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-09-19 14:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stena Fastigheter påbörjar bygget av 293 nya bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter på Fyrklöversgatan i Göteborg. Totalt bygger företaget cirka 1 000 bostäder på Fyrklöversgatan, Pennygången i Högsbo och Briljant- och Smaragdgatan i Tynnered inom ramen för BoStad2021.

  – Vi bygger områden och hem som människor trivs i och vi vill att de ska bo hos oss under lång tid, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter i Göteborg.

  Stena Fastigheter arbetar sedan många år tillbaka med social hållbarhet genom sitt eget koncept, relationsförvaltning. Det innebär att bolaget anordnar läxhjälp och fritidsaktiviteter för barn och unga på Fyrklöversgatan. Hyresgästerna erbjuds även sommarjobb och en väg till jobb genom utbildning och praktik.

  – Genom att stärka individen skapar vi framtidstro och vi jobbar sedan länge med boendedialog, så att vi kan ta vara på den kunskap och de önskemål som finns i området.

  Fakta om BoStad2021

  • Göteborg bygger 7 000 extra bostäder.
  • Projektet är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och ett trettiotal byggaktörer.
  • Bostäderna ska vara klara år 2021 som en del av Göteborgs 400-årsjubileum.
  • I BoStad2021 testas ett nytt arbetssätt för att snabbare få fram nya bostäder. Göteborgs Stad och byggaktörerna samverkar och arbetar parallellt för att skynda på plan- och byggprocessen i Göteborg.
  • 31 detaljplaner ingår i projektet, från Angered i norr till Frölunda i söder. Samtliga planer ligger nära kollektivtrafik och service och bidrar till att förtäta staden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x