+
Oceanhamnen Waterfront Business District i Helsingborg. Illustration: Midroc
 • Nu byggs Oceanhamnen

  PUBLICERAD 2017-09-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-09-19 13:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det nya affärsdistriktet Oceanhamnen Waterfront Business District beräknas stå klart år 2020 och ingår i första etappen av projekt H+ som är Helsingborgs största stadsutvecklingsprojektet i modern tid.

  – Successivt ska en miljon kvadratmeter gammal hamn och industrimark omvandlas till en ny stadsdel med bostäder, kontor och handel nära vattnet, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad, i ett pressmeddelande.

  Helsingborgs stad, Midroc, Castellum och Wihlborgs har gemensamt utvecklat området. Wihlborgs börjar efter årsskiftet att bygga kontorsbyggnaden Prisma, med inflyttning 2019/2020.

  – Det är en unik byggnad som för tankarna till diamanter, isberg och juveler. Det finns ett intresse för moderna kontor med ett centralt och kommunikationsnära läge, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs, i ett pressmeddelande.

  Midroc kommer uppföra ett World Trade Center-kontor på pirarmen med utsikt över Öresund och Helsingborg.

  – Förutom kontorsplatser i vårt Business Center och ett brett spektrum av kontorslokaler erbjuder vi ett spännande nätverk som stimulerar till regional och internationell handel, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef i Midroc Properties, i ett pressmeddelande.

  Fakta om Oceanhamnen

   

  • Erbjuder 32 000 kvadratmeter ny kontorsyta med ett spektakulärt läge vid stadens inlopp, ett stenkast från Helsingborgs Centralstation.
  • Är granne med Campus Helsingborg.
  • Söder om kontoren byggs fyra bostadskvarter med cirka 340 bostäder.
  • Den industriella hamnen förvandlas till en spännande stadsdel med vattennära bostäder och kontor. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området och en kanal genom piren skapar en första ö i en ny urban arkipelag.

   

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x