+
Karlatornet är juvelen i den framväxande Karlastaden. Bild: Serneke.
 • Länsstyrelsen: Grönt ljus till Karlastaden

  PUBLICERAD 2017-09-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-28 08:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för Karlastaden, som i somras godkändes av kommunfullmäktige i Göteborg, har nu även fått grönt ljus från Länsstyrelsen.

  Det var efter att kommunfullmäktige i juni antagit detaljplanen, efter många turer, som Länsstyrelsen beslutade att ta in kommunens beslut för prövning med motivet att ”planeringsförutsättningarna för planen behövde förtydligas”, eftersom man befarade att riksintresset skulle kunna skadas och att bebyggelsen skulle bli olämplig för människors hälsa och säkerhet.

  Länsstyrelsen konstaterar nu i sitt beslut att de avtal och avsiktsförklaringar som efterfrågats har inkommit samt att man nu ”inte längre befarar att det föreligger risk för påtaglig skada på riksintresset för kommunikationer eller att genomförande av bebyggelse enligt planen blir olämplig med hänsyn till människors hälsa och säkerhet. Länsstyrelsen beslutar därför att inte upphäva planen.”

  Länsstyrelsen slår även fast att deras beslut inte kan överklagas.

  – Även om detta var ett väntat beslut så känns det naturligtvis bra att vi kommer vidare i processen och ett steg närmare den byggstart som både vi, alla som köpt lägenhet i Karlatornet och många andra göteborgare väntar på, säger Ola Serneke, vd på Serneke. Nu är det fullt fokus på att förverkliga detta projekt med såväl bra arkitektonisk utformning som med god ekonomi.

  Redaktionen

  3 kommentarer

  1. Mia Larsson 2017-10-11

   jag e 18 år o bor i Lerum och detta bygge får inte hända stan är för liten bor max 250.000 i Göteborg o ni ska bygga ett jädra New York?!?!?!!!! No way jag kommer överklaga detta, 16 våningar vore mycket bättre, stan är för liten för detta höga hus fattar ni inte detta? sätt P för detta nu. Hur överklagar man? Nån som vet? Grönt ljus va e det, ska ju vara rött ljus för detta. minst 90% av alla Göteborgare jag känner är i mot detta bygge…..

   Reply

  2. Niklas 2017-10-11

   Gött mos, när börjar bygget då? Verkar ju grönt allt nu va ? är ju bara till o bygga elle? Jag kan hjälpa till har en grävare kan påla med. om jag får en fet kosing så klart, skämt o sido bara. Men börja bygg nu, innan nån annan sur kärring överklagar. Konstigt att 1 person bara kan stoppa allt är ju fan sjukt. tur ni fick grönt ljus i alla fall….. Grattis bygg lite extra sätt en mast på så den når 300 meter våre fan coolt. Lycka till Gubbar o Grattis

   Reply

  3. Göta Hult 2017-10-11

   Braaaaaaaaaaa Nu sätter vi Göteborg på Kartan precis som New York, Toronto, Vancover, Sydney. Göteborg blir bara bättre o bättre o västlänken mycket bra med. Nu ska vi ha 3-4 skyskrapor nära läppstiftet på södra älvstranden på mellan 110-120 meter ska ligga bakom läppstiftet vid nya bron.Blir bra detta. sedan Göteborg Gate vid gårda minst 5 skyskrapor nu ska vi ha skyskrapor vi ska tamme fan slå New York nu asså…. o bygger Stockholm sin skrapa på 300 meter ska vi tamme fan bygga en på 600 meter ute vid Mölndal eller Partille

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Batterifabrik till Skellefteå

  Norr, Samhälle Northvolt meddelar att kampen mellan Skellefteå och Västerås om tillverkningen av lithium-jon batterier slutar med delat ansvar. Fabriken förläggs i Skellefteå medan huvuddelen av forskning och utveckling sker i Västerås.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

 • ANNONS
  • Ny finanschef på Real Holding

   Rekrytering Lars-Olof Olsten, diplomerad ekonom, tillträdde som CFO för Real Holding den första oktober. ”Med hans erfarenhet, kunskap och nätverk börjar vi lägga grunden för Real 2.0.”, säger vd Anna Weiner Jiffer.

  • Per Lindblad ny vd på bank

   Rekrytering Landshypotek Bank har utsett Per Lindblad, som varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, som ny vd. Han kommer närmast från SEB.  ”Hans långa erfarenhet från fastigheter är en utmärkt grund”, säger styrelseordförande.

 • Ny affärsenhetschef för JM Bostad Riks

  Rekrytering Susanne Persson efterträder Sören Bergström som ansvarig för affärsenhet JM Bostad Riks i JMs koncernledning.

 • ANNONS
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  Fastighetsmarknad Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige. Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson, bland annat tidigare vd för ICA Fastigheter. 

 • Högre hyra för tiotusentals hushåll

  Bostäder - Syd Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och MKB är klara och resulterade i en hyreshöjning på 1,02 procent för cirka 22 500 hushåll i Malmö. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x