+
Johan Karlström är vd på Skanska. Foto: Mattias Fröjd.
 • Karlström slutar som vd i april 2018

  PUBLICERAD 2017-09-13 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-09-14 09:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Johan Karlström lämnar sin post som vd för Skanska i samband med bolagets stämma 13 april 2018. Han kommer att fortsätta arbeta inom bolaget som senior rådgivare till och med januari 2019.

  Karlström har suttit som vd för Skanska i nio år och ingått i koncernledningen sedan 2001. På Skanska har han jobbat sedan 1983 och suttit på många olika roller: platschef, projektingenjör, projektchef och regionchef – förutom vd och koncernchef.

  Arbetet med att utse en efterträdare till Johan Karlström pågår och ambitionen är att den nye vdn ska presenteras kring årsskiftet.

  – Skanska är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt och värderingsstyrt med fullt av hängivna och kompetenta medarbetare som levererar projekt i världsklass. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av det under nästan hela min karriär, säger Johan Karlström, koncernchef och vd, Skanska AB.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Johan Karlström är vd på Skanska. Foto: Mattias Fröjd.