+
Nordstan i Göteborg. Foto: JLL
 • JLL: Fortsatt stark fastighetsmarknad

  PUBLICERAD 2017-09-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  JLL Nordic Outlook, numera känt som Nordic City Report, belyser kontorshyresmarknaden i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och de övriga nordiska huvudstäderna. Temat för höstens rapport är bostadsfastigheter med fokus på hyresrätten och JLL ska löpande publicera siffror om utvecklingen av nyproduktion på lokala bostadsmarknader. Av de nordiska huvudstäderna har Göteborg haft den näst starkaste hyresutvecklingen efter Stockholm. Hyresnivån har på årsbasis ökat med 14 procent och snitthyran ligger för närvarande på 3 200 per kvadratmeter.

  Utbudet av kontorslokaler är fortsatt lågt i samtliga av Sveriges storstäder och Göteborgs vakansgrad bedöms ligga på 5,8 procent. Första halvåret uppgick transaktionsvolymen till 78 miljarder kronor och i skrivande stund finns inget som tyder på en avmattning i närtid då utvecklingen på marknaden går bättre än vad många prognoser förutsett. Det är tydligt att Sverige befinner sig mitt i en högkonjunktur då i stort sett alla indikatorer, såväl makroekonomiska som fastighetsekonomiska pekar uppåt, enligt rapporten.

  -Fastighetsmarknaden är fortsatt urstark och vi förväntar oss en fortsatt tillväxt under resterande del av året. Vår bild är att tillväxten fortsätter, men möjligen i en något lägre takt än vad vi sett de senaste åren, säger Torg Borg, analyschef JLL Sverige, i ett pressmeddelande.

  Rapporten ger information om handels-, bostads-, och logistikfastigheter, samt ett större avsnitt kring ränte-, kredit- och kapitalmarknaden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x