+
Peter Bohman på Akademiska Hus. Foto: Olof Holdar
 • Akademiska Hus och UIC blir partners

  PUBLICERAD 2017-09-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus blir ny partner till företagsinkubatorn UIC och erbjuder rådgivning, fördelaktiga hyresalternativ och möjlighet att i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet basera verksamhet i företagsparken Green Innovation Park. Här verkar i dag forskare, entreprenörer och ett fyrtiotal företag som utvecklar produkter och tjänster som bidrar till en hållbar framtid.

  – Vi tror att partnerskapet kommer vara fördelaktigt för såväl oss och våra befintliga hyresgäster på Ultuna, som för UIC-bolagen som vi kommer att möta. Inom Green Innovation Park finns allt från små startups till större etablerade företag inom gröna näringar, vi är glada över att genom vårt partnerskap kunna bidra till att de och UIC-bolagen har goda förutsättningar att stärka varandra, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

  – Vi ser fram emot att tillsammans kunna erbjuda regionens tillväxtföretag den support de behöver för att utvecklas på ett framgångsrikt sätt. Vi har som mål att kunna inbegripa alla business parks i vår region, för att UIC-bolag ska få de bästa förutsättningarna att växa. Nu har vi ett nära samarbete med alla Uppsalas företagsparker, vilket är otroligt positivt både för oss och UIC-bolagen, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

  UIC har ett tjugotal partner inom näringslivet som bidrar till bolagens utveckling genom sin kunskap och kompetens, bland annat i form av seminarier och individuell rådgivning. UIC:s partner bidrar också till finansieringen av UIC.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • C: Testa affordable housing i Stockholm

  Bostadsfrågan, Opinion Stora delar av Europa och OECD har omfattande satsningar på överkomliga bostäder, ”affordable housing”, något som Sverige saknar helt. Vi behöver erkänna att regeringen, liksom styret i Stockholm, inte levererat. Det uppenbara i Stockholm och Sverige är att lätta på dyra regleringar för att få ned kostnaderna i utbyte mot att en andel av de som byggs måste hyras ut till lägre hyror. 

 • Linda Rosen blir vd på Lindbäcks

  Norr, Rekrytering Linda Rosén blir vd på Lindbäcks Group AB. Hon kommer närmast från rollen som leancoach på företaget. 

 • Jesús Azpeitia till Tengbom

  Rekrytering Arkitektprofilen Jesús Azpeitia har rekryterats som kreativ ledare för Tengbom i Stockholm. Hans uppdrag är att stärka uttrycket och innovationen i gestaltningen.

 • ANNONS
  • Serneke miljoninvesterar i fjällanläggning

   Hotell Serneke investerar 10 miljoner kronor på Fjätervålen och blir därmed 40-procentiga ägare till fjällanläggningen. Det beslutades på en årsstämma i helgen.

  • Newsec får driftuppdrag

   Hotell Newsec har fått i uppdrag att sköta driften av Blue Hotel på Lidingö, Stockholm. Fokus i det nytecknade uppdraget ligger på teknisk service och drift av alla hotellets faciliteter, inklusive konferens och spa.

 • Miljardorder från Akademiska Hus

  Fastighetsmarknad, Forskning Akademiska Hus har givit NCC i uppdrag att bygga ut Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Ordervärdet uppgår till 915 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • JLL stärker upp retail i Göteborg

  Rekrytering Pernilla Andersson rekryteras till JLL:s kontor i Göteborg där hon ska arbeta med uthyrning av retail. Hon har enligt ett pressmeddelande från JLL många års erfarenhet av kvalificerad rådgivning kopplat till retail.

 • Oscar bildar JV med Starwood

  Bostäder Oscar Properties och den internationella investmentjätten Starwood Capital har bildat ett joint venture kring utvecklingen av Oscars projekt Primus 1 på Lilla Essingen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x