+
Slakthusområdet. Foto: Stockholms stad Slakthusområdet. Foto: Stockholms stad
 • Studentbostäder i Slakthusområdet

  PUBLICERAD 2017-08-18 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Studenthus ska bygga student- och forskarbostäder i Slakthusområdet i södra Stockholm, enligt Exploateringsnämndens handlingar.  Ungefär 100 byggherrar har ansökt om markanvisningen.

  Det är den andra markanvisningen i den första etappen och om förslaget godkänns påbörjas bygget 2022 eller 2023. Det handlar om nybyggnation av 176 lägenheter i flerbostadshus, varav 148 blir studentbostäder och 28 forskarbostäder.

  ”Svenska Studenthus har visat att de kan klara samordningen mellan bostäder och idrottshall (som Fastighetskontoret ska bygga ut) på ett bra sätt och ska även bygga en förskola om fem avdelningar i kvarteret”, skriver Exploateringsnämnden.

  Kommunfullmäktige fattade inriktningsbeslut för Slakthusområdet i april och Stadsbyggnadsnämnden kommer att ta fram en detaljplan för området före årsskiftet, som sedan prövas i planprocessen. Beslutet kommer att fattas under 2019 eller 2020 och om förslaget godkänns väntas byggstart ske direkt därefter och inflyttning ett par, tre år senare.

  Beslut om markanvisningar för övriga kvarter inom etappen kommer att fattas under hösten.

  ”Vi ser positivt på projektet då det ger ett tillskott av bostäder och idrottsverksamhet i området, samt ett finansiellt tillskott till staden. Slakthusområdet blir ett blandat område med bostäder, kontor, verksamheter och handel”, skriver nämnden.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Kicki Björklund: Låt hyresgästerna visa vägen

  Krönikor, Valåret 2018 Att bidra till utvecklingen av stadens utsatta områden är ett av fastighetsbranschens absolut viktigaste uppdrag. Som fastighetsägare har vi en direkt påverkan på de miljöer vi verkar i och har därför skyldighet att ta vår del av ansvaret. Men ska det bli skillnad på riktigt måste de boende involveras – hela vägen.  

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Transaktioner - Syd Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Carlsberg hyr lokal av Castellum

  Logistik/Lager Carlsberg Sverige tecknar avtal om en lagerlokal i Rosersberg, strax utanför Stockholm. ”Det är jätteroligt”, säger Anders Hägglund, affärsområdeschef på Castellum.

 • ANNONS
 • Hufvudstaden hyr ut i Göteborg

  Uthyrning väst Hufvudstaden etablerar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg. Uthyrningen omfattar 1500 kvadratmeter och galleriet slår upp dörrarna den 16 mars 2018. Det är företaget Nordic Exhibitions och Event AB som ligger bakom satsningen. 

 • ANNONS
 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Valåret 2018 Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Riksbyggen växer inom förvaltning

  Fastighetsmarknad, Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar därmed affärsområdet fastighetsförvaltning. Det förvärvade bolaget förvaltar 450 bostadsrättsföreningar framför allt i Stockholm. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Slakthusområdet. Foto: Stockholms stad