+
Håvard Bjorå. Foto: Cushman & Wakefield.
 • Fortsatt stark efterfrågan efter nordiska fastigheter

  PUBLICERAD 2017-08-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-11 16:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Semestern är över för många och ett händelserikt andra halvår väntar. Fastighetsnytt bad Håvard Bjorå, nordisk analyschef på Cushman & Wakefield, att blicka mot horisonten för att se vilka frågor blir på agendan den närmaste tiden.

  Tror du transaktionsvolymerna på de nordiska marknaderna kommer att hålla i sig under andra halvåret?

  Ja, av den anledningen att överlag ser pipeline bra ut. Det kommer ut attraktiva objekt och efterfrågan har varit urstark. Cushman & Wakefield’s Investor Confidence Index, både i Norge och i Sverige, indikerar en fortfarande stark investeringsvilja. Vidare indikerade resultaten från vårens rapport ”Great Wall of Money – Nordic edition” att det fanns mycket kapital som söker exponering mot nordiska fastigheter och det kapitalet finns fortfarande.

  Vilka blir de viktigaste frågorna de närmaste månaderna?

  Här finns det mycket att välja mellan men jag säger utvecklingen på bostadsmarknaden, räntan och vart vi befinner oss i investeringscykeln. På längre sikt är det viktiga frågor rörande bland annat proptech, workplace wellbeing och framtidens handel som kommer i fokus.

  Hur påverkas marknaden av den globala oron?

  I förhållande till dagens rubriker ser vi en liten direkt inverkan på fastighetsmarknaden, men påverkas givetvis, som allt annat, vid förändringar i till exempel räntan eller kreditspreadar. Vidare är icke-nordiska investerare fortfarande en minoritet i köpvolym på den nordiska marknaden.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • C: Testa affordable housing i Stockholm

  Bostadsfrågan, Opinion Stora delar av Europa och OECD har omfattande satsningar på överkomliga bostäder, ”affordable housing”, något som Sverige saknar helt. Vi behöver erkänna att regeringen, liksom styret i Stockholm, inte levererat. Det uppenbara i Stockholm och Sverige är att lätta på dyra regleringar för att få ned kostnaderna i utbyte mot att en andel av de som byggs måste hyras ut till lägre hyror. 

 • Linda Rosen blir vd på Lindbäcks

  Norr, Rekrytering Linda Rosén blir vd på Lindbäcks Group AB. Hon kommer närmast från rollen som leancoach på företaget. 

 • Jesús Azpeitia till Tengbom

  Rekrytering Arkitektprofilen Jesús Azpeitia har rekryterats som kreativ ledare för Tengbom i Stockholm. Hans uppdrag är att stärka uttrycket och innovationen i gestaltningen.

 • ANNONS
  • Serneke miljoninvesterar i fjällanläggning

   Hotell Serneke investerar 10 miljoner kronor på Fjätervålen och blir därmed 40-procentiga ägare till fjällanläggningen. Det beslutades på en årsstämma i helgen.

  • Newsec får driftuppdrag

   Hotell Newsec har fått i uppdrag att sköta driften av Blue Hotel på Lidingö, Stockholm. Fokus i det nytecknade uppdraget ligger på teknisk service och drift av alla hotellets faciliteter, inklusive konferens och spa.

 • Miljardorder från Akademiska Hus

  Fastighetsmarknad, Forskning Akademiska Hus har givit NCC i uppdrag att bygga ut Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Ordervärdet uppgår till 915 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • JLL stärker upp retail i Göteborg

  Rekrytering Pernilla Andersson rekryteras till JLL:s kontor i Göteborg där hon ska arbeta med uthyrning av retail. Hon har enligt ett pressmeddelande från JLL många års erfarenhet av kvalificerad rådgivning kopplat till retail.

 • Oscar bildar JV med Starwood

  Bostäder Oscar Properties och den internationella investmentjätten Starwood Capital har bildat ett joint venture kring utvecklingen av Oscars projekt Primus 1 på Lilla Essingen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x