+
Benny Thögersen. Foto: Catena. Benny Thögersen, vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena investerar och hyr ut i Linköping

  PUBLICERAD 2017-08-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-30 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena förvärvar en fastighet med 22 000 kvadratmeter mark i Linköping av kommunen. På platsen ska bolaget uppföra ett nytt distributionslager. Den totala investeringen uppgår till 80 miljoner kronor.

  Det nya lagret består av kyl och frys och kommer att bli cirka 6 000 kvadratmeter stort. På 2 400 av dem har ett hyresavtal tecknats med Bring, ett 5-årigt sådant.

  Fastigheten är belägen utmed väg 35 med tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3, och blir därmed ett större livsmedelskluster.

  Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka 7 miljoner kronor.

  – Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggöra hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Catenas vd, Benny Thögersen, i en kommentar.

  Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadspolitiken under lupp

  Bostadsfrågan Vad har egentligen hänt sedan valet 2014? Med bara ett år kvar till nästa val sammanfattar vi några av de viktigaste bostadspolitiska händelserna och låter flera experter uttala sig i ämnet. ”Det finns problem som har växt de senaste åren, så är det svårt att ge bostadspolitiken ett högt betyg”, säger Hans Lind, professor inom fastighetsekonomi.

 • Nu byggs Oceanhamnen

  Fastighetsmarknad - Syd Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

 • Amasten rekryterar från Rikshem

  Rekrytering Amasten har rekryterat Magnus Jägre till rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmats från Rikshem där han varit CIO och innan dess arbetade han som global driftschef på H&M:s IT-avdelning.

 • ANNONS
 • Tummen ned för Nobel Center

  Fastighetsmarknad Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

 • ANNONS
 • Tecknar stort avtal med Swedbank i Sundbyberg

  Uthyrning Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Swedbank omfattande 16 500 kvadratmeter i fastigheten Grand Central Sundbyberg där banken samlokaliserar flera olika funktioner. Kontorsdelen är därmed fullt uthyrd.

 • Einar Mattsson bildar nytt bolag

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Förvaltningsenheten inom Einar Mattsson kommer från den första oktober övergå till ett nytt bolag. Vd för det nya bolaget blir nuvarande affärsområdeschef, Mikael Dimadis.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Benny Thögersen. Foto: Catena.